Edijs Mērfijs vadīs "Oskara" ceremoniju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas organizatori izvēlējušies 84. Oskara balvas pasniegšanas ceremonijas vadītāju, ziņo "Deadline".

(papildināts viss teksts)

Organizatori 2012.gada 26. februārī paredzētās ceremonijas vadīšanu uzticējuši amerikāņu komiķim Edijam Mērfijam (Eddie Murphy). Tas kļuva zināms 6. septembrī pēc notikušās ASV Kinoakadēmijas sēdes.

Līdztekus Mērfijam par otru ceremonijas vadītāju ir izraudzīts režisors Brets Ratners, kurš pazīstams ar spraiga sižeta filmām un komēdijām. Arī Ratners "Oskaru" piešķiršanas ceremoniju vadīs pirmoreiz.

50 gadus vecais Mērfijs paziņoja, ka ir pagodināts ar šo iespēju, kas agrāk dota tādiem slaveniem komiķiem kā Bobam Houpam, Džonijam Kārsonam, Bilijam Kristalam, Stīvam Mārtinam un Vūpijai Goldbergai.

Mērfijs debitēja kino 1982.gadā ar lomu komēdijā "48 stundas" ("48 Hrs"). Vēlāk viņš kļuva slavens ar lomām filmās "Beverlihilzas policists" ("Beverly Hills Cop"), "Ķertais profesors" ("The Nutty Professor") un citās.

Atgādinām, ka pagājušogad, lai palielinātu "Oskaru" pasniegšanas ceremonijas televīzijas pārraides auditoriju ar jauniešiem, to vadīja aktieru pāris Džeimss Franko (James Franco) un Anna Hateveja (Anne Hathaway). Vēlākkritiķi rakstīja, ka risks, ko ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas organizatori uzņēmās, cenšoties piesaistīt televīzijas translācijai vairāk jauniešu, nebija attaisnojies.

Kā ziņots, galvenā ASV Kinoakadēmijas balva par 2010. gada labāko filmu piešķirta britu drāmai "The King’s Speech" ("Karaļa runa") par Lielbritānijas karaļa Džordža VI centieniem tikt galā ar stostīšanos. Filma apbalvota arī par labāko režiju, scenāriju un Kolina Fērta aktierspēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu