Viļakas pilsēta svinēs 720 gadu jubileju (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 30.jūlija līdz 4.augustam notiks Viļakas pilsētas svētki, svinot pilsētas 720.dzimšanas dienu.

Svētku programmu paredzēts atklāt 30.jūlijā ar vairākām jaunām izstādēm Viļakas novada bibliotēkā un novada muzejā, kā arī dzejas krājuma «Dvēseles aka» atvēršanas svētkiem, bet 31.jūlijā notiks vairāki piemiņas brīži, savukārt vakarā Viļakas Valsts ģimnāzijas aktu zālē godinās konkursu «Ezīgākais ezis», «Veidosim skaistu un sakoptu savu novadu», kā arī zīmējumu un radošo darbu konkursa dalībniekus un laureātus.

Savukārt ceturtdien, 1.augustā, ikviens aicināts pilsētas skvērā no līdzi paņemtiem ziediem izveidot savu «ziedošo ezi», bet vakara izskaņā Viļakas ezera pludmalē baudīt teatralizētu uzvedumu «Gadsimtu krustcelēs». Savukārt plkst.21 pilsētā tiks sagaidīta grāfiene Alina Lippe-Lipska ar meitām Mariju, Rafaelu, Sofiju un Imeldu.

Pilsētas jubilejas svētku ceturtā diena - 2.augusts - iesāksies ar makšķerēšanas sacensībām Viļakas ezera pludmalē, kam turpat sekos dažādas sportiskās aktivitātes - orientēšanās sacensības, komandu stafetes, staigāšana pa ezera ūdeni ūdensbumbās un citas nodarbes. Savukārt pēcpusdienā Viļakas kultūras namā būs skatāma Viļakas tautas nama amatierteātra «Kuriozs» izrāde «Preilenīte», bet vēlāk vakarā Viļakas Romas katoļu baznīcā Kubulu pagasta jauktais vokālais ansamblis Anastasijas Ločmeles vadībā izdziedās «Vasaras nakts lūgšanu».

Svētku svinības sestdien, 3.augustā, sāksies agri no rīta katoļu, luterāņu un pareizticīgo baznīcu zvanu sasaukšanās pasākumā. Jau no rīta plkst.9.30 pie novada domes ēkas Abrenes ielā 26 pilsētu ieskandinās mīmi no Rīgas, Viļakas Mūzikas un mākslas skolas saksofonisti un jauktais koris «Viola», bet pēcāk, no plkst.10, Pils ielā visas dienas garumā notiks dažādi pasākumi, tostarp amatnieku tirdziņš, meistardarbnīcas, arī vairākas aktivitātes kopā ar «Kroma kolna brolisti», Valsts robežsardzes koledžu un citas nodarbes.

Vēlāk vakarā jau atkal notiks baznīcu zvanu sasaukšanās pasākums, kuram sekos svētku gājiens no novada domes ēkas līdz estrādei, kur pēcāk notiks svētku noslēgums un koncerts «Atkal, atkal ir debesis pušu» ar grupas «Eolika», «Dāmu popa», Antras Stafeckas, Raimondas Vazdikas, Ievas Akurateres un citu Latvijā zināmu un iemīļotu mūziķu piedalīšanos. Pēc koncerta svētku viesus priecēs balle kopā ar grupu «Kantoris 04», bet plkst.23.45, tieši pirms svētku salūta pusnaktī, notiks vēl pēdējā baznīcu zvanu sasaukšanās šajā dienā.

Savukārt svētku pēdējā dienā - svētdien, 4.jūlijā, - no rīta apmeklējama Svētā Mise Viļakas Romas katoļu baznīcā, pēcāk notiks kapusvētki Jaškovas kapos, bet pusdienlaikā kapusvētki notiks Svētā Mateja kapos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu