«Raxtu raxti» Jāņu priekšvakarā laiž klajā jaunu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Gatavojoties Jāņu vakaram, grupas «Autobuss debesīs» un vairāku pazīstamu folkmūziķu kopīgi izveidotais mūzikas projekts «Raxtu Raxti» laiž klajā jaunu versiju par latviešu tautasdziesmu «Dedziet gaišu jāņuguni», informē «Premium Art» pārstāvji.

Nule ierakstītā un klajā laistā kompozīcija ir veltījums visiem klausītājiem gaidāmajos svētkos, un mūziķi cer, ka tā šāgada Jāņu vakaru daudziem padarīs svinīgāku un skaistāku.

Pirmais dziesmas publiskais atskaņojums notiks Jāņu vakarā 11.novembra krastmalā.

«Dedziet gaišu jāņuguni» ir tematisks izņēmums projekta «Raxtu Raxti» repertuārā, jo tā pamatā ir komponista Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātās aranžijās, plaši izmantojot tautas mūzikas instrumentus - kokles, dūdas un citus.

Projektā «Raxtu Raxti» apvienojušies grupas «Autobuss debesīs» mūziķi Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Armands Treilihs un Emīls Zilberts, kā arī tautas mūzikas pārstāvji Kristīne Kārkla-Puriņa un Edgars Kārklis.

Viens no spilgtākajiem «Raxtu Raxtu» notikumiem solās būt šāgada Imantdienas Cēsu Pils parka estrādē 13.jūlijā, kur mūziķi uzstāsies koncerta pirmajā daļā, atskaņojot Imanta Kalniņa dziesmas ar Laimas Līvenas, Broņislavas Mārtuževas un Māra Čaklā vārdiem.

Biļetes uz koncertu «Imantdienas 2013» jau iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu