Latvijā tapusi dokumentālā filma par leģionāriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudenī plašākai publikai varētu būt pieejama dokumentālā filma «Četrreiz katrs viens», kurā savus stāstus stāsta četri latvieši, kuri Otrā pasaules kara laikā dienēja latviešu leģionā, pastāstīja viens no filmas autoriem Pāvels Širovs.

Filmas varoņi stāsta par savu dzīvi, to, kā viņi uztvēra okupāciju un kā nonāca leģionā. «Tas ir mēģinājums izstāstīt valsts vēsturi ar aculiecinieku stāstiem, jo viņi dzīvoja pirms Otrā pasaules kara un piedzīvoja tā beigas,» skaidroja Širovs.

Leģionāru stāsti ir dažādi, jo katrs nāk no dažādiem Latvijas reģioniem, lai gan galvenais filmas aspekts ir par to, ko viņiem nācies pārdzīvot un, iespējams, samaksāt par dalību tā laika notikumos.

Dokumentālās filmas tapšanā piedalījās vairāki cilvēki, bet tas ir žurnālistu Širova, Ata Klimoviča un Sandija Semjonova kopdarbs, kas tapis trijos gados.

Patlaban darbs pie filmas ir noslēdzies, taču plašākai publikai tā varētu būt pieejama rudenī, sacīja Širovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu