Kino kritiķi nopeļ «Lielo Getsbiju» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Greznā filma «The Great Gatsby» («Lielais Getsbijs»), kas atklāja Kannu kinofestivālu, izpelnījusies kritiķu nopēlumu. Kinolentes zvaigzne Leonardo di Kaprio (Leonardo DiCaprio) un 20. gadu tērpos ģērbušās dejotājas trešdien atklāja 66. Kannu kinofestivālu, spītējot lietum un drēgnumam.

Preses pārstāvju seansā austrāliešu režisora Baza Lūrmena (Baz Luhrmann) filma, ar ko tika atklāts šā gada festivāls, saņēma vēsus vērtējumus. Kinolente tēmēta uz gados jauniem skatītājiem, kuri nav redzējuši amerikāņu rakstnieka Frānsisa Skota Ficdžeralda romāna 1974.gada ekranizāciju un Robertu Redfordu un Miu Ferovu galvenajās lomās.

3D specefekti un mūsdienīgais skaņu celiņš, kurā piedalās tādi mūziķi kā Bejonsē, «will.i.am» un Lana del Reja, padara filmu interesantāku jauniešu auditorijai.

Pēc Ziemeļamerikas pirmizrādes daži kritiķi to dēvēja par «augstākajā mērā patīkamu», kamēr citi uzskatīja to par ārišķīgu.

«Lielais Getsbijs ir nemirstīga amerikāņu traģēdija, taču stāsts ir pilnībā aprakts zem Lūrmena uzliesmojumiem un spīdumiem,»

raksta kinoportāls «TheWrap.com».

Mūzikas žurnāls «Rolling Stone» bija vēl kritiskāks, lielbudžeta filmu nodēvējot par «milzīgu vilšanos».

«Lielais Getsbijs» nepiedalās cīņā par «Zelta palmas zaru», pēc kā tīko 20 citas kinolentes.

Kannu kinofestivāla atklāšanas pasākums noslēdzās ar svinīgu banketu, kurā piedalījās ap 650 cilvēku, tai skaitā arī di Kaprio un festivāla žūrijas priekšsēdētājs režisors Stīvens Spīlbergs. Pēc tam kannu viesi vēroja salūtu.

Gaidītāko Kannu kinofestivāla filmu vidū ir Stīvena Soderberga kinolente «Behind the Candelabra» par amerikāņu pianista Libereisa un viņa gados jaunā mīļākā attiecībām. Par festivāla galveno apbalvojumu cīnīsies arī brāļu Koenu filma «Inside Llewyn Davis» un Romāna Polaņska «Venus in Furs».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu