Račs aicina mainīt AKKA/LAA vadību (18)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pazīstamais mūziķis, komponists un dziesmu tekstu autors Guntars Račs aicinājis Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/ LAA) biedrus ceturtdien gaidāmajā biedrības pilnsapulcē mainīt organizācijas vadību, to vainojot attiecību bojāšanā ar mūzikas izmantotājiem.

Račs pavēstīja, ka AKKA/LAA padome jāmaina, jo pašreizējā organizācijas reputācija ir zem katras kritikas, turklāt liela daļa autoru sabiedrībā negatīvā priekšstata dēļ nevēlas ar to tikt personificēti.

«Pašlaik ir nepieciešams ievēlēt tādu AKKA/LAA padomi, kura ir spējīga komunicēt daudz veselīgāk gan ar sabiedrību, gan arī mūzikas izmantotājiem. Jāteic, ka tieši ar pēdējiem, no kuriem nav mazsvarīga arī autoru labklājība, attiecības ir sabojātas visvairāk. Šī padome, kas tur jau sēž gadiem, neko nedara,» teica Račs.

Lai arī Račs izplatījis paziņojumu, aicinot mainīt organizācijas vadību, alternatīvas padomes locekļu kandidatūras pagaidām nav atrastas.

Tāpat mūziķis veltīja kritiku citiem organizācijā pārstāvētajiem autoriem, pārmetot viņiem kūtrumu organizācijas lēmumu ietekmēšanā.

«Jāteic, ka diez vai arī šodien izdosies savākt pietiekamu biedru kvorumu, lai reāli nomainītu organizācijas vadību. Visticamāk, tas diemžēl nenotiks,» atzina Račs.

Savukārt AKKA/LAA izpilddirektore un padomes locekle Inese Paklone savos komentāros bija skopa, taču Rača izteiktos pārmetumus noraidīja kā nepamatotus. «Ja viņš cer, ka, nomainot padomi, tūdaļ tiks pie lielākas autoratlīdzības, viņš maldās,» viņa strupi atteica.

Pašlaik AKKA/LAA padomē darbojas deviņi pārstāvji – Māra Zālīte, Ēriks Hānbergs Juris Kulakovs, Valdis Muktupāvels, Inese Paklone, Juris Petraškevičs, Valts Pūce, Valdis Rūmnieks un Ungars Savickis.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu