Britney Spears "Femme Fatale"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ klajā nāk popzvaigznes Britnijas Spīrsas (Britney Spears) septītais studijas albums "Femme Fatale", kuru bez maksas jau oficiāli iespējams noklausīties "music.aol.com" mājas lapā (skat. resursus).

Britney Spears "Femme Fatale"

(Jive Records)

8/12

Nezinu, vai Britniju Spīrsu vēl joprojām varam dēvēt par popmūzikas princesi nr. 1. Manuprāt, pēdējos gados 29 gadus vecajai zvaigznei uzradusies nopietna konkurence. Jau vairākus gadus komercpopmūzikas Olimpa virsotnē turas Keitija Perija, Mailija Sairusa, Lēdija Gāga. Ja jautātu man, tad, manuprāt, pēdējo gadu popmūzikas zvaigzne numur 1 ir Barbadosas R&B dīva Riana (Rihanna). Viss, kam viņa pieskaras, nostrādā.

Protams, publicitātes ziņā Britnija vēl joprojām ir viens no populārākajiem tabloīdu mērķiem. Pēdējo gadu laikā gan izskatās, ka meitenes dzīve ir nedaudz nokārtojusies un tik bieži viņas vārds vairs netiek vazāts pa dzeltenajām bulvārpreses slejām.

Iespējams, ka tieši darbs ar jaunā albuma dziesmām, kas Britnijai prasījis pēdējos divus dzīves gadus, ļāvis vairāk koncentrēt uzmanību uz savu dziedātājas karjeru.

Jaunais ieraksts seko 2008.gada "Circus" un 2007.gada "Blackout", kā arī 2009.gada izlasei "The Singles Collection", kurā, manuprāt, bija iekļauts viens no labākajiem Britnijas pēdējo gadu singliem "3". Ar jaunajām dziesmām Britnija centusies reaģēt uz svaigākajām tendencēm populārajā mūzikā, proti, gan R&B, gan hiphopa mūzikā pēdējos gados straujiem soļiem ienākuši Eiropas klubu mūzikas ritmi. Viens no veiksmīgākajiem šajā ziņā ir franču dīdžejs Dāvids Geta (David Guetta), kura progresīvie hausa bīti topu virsotnē uzrāvuši Eikonu (Akon), Kidu Kadiju (Kid Cudi), Keliju Roulandu (Kelly Rowland), to pašu Rianu u.c.

Britney Spears "Femme Fatale"
Britney Spears "Femme Fatale" Foto: twitter

"Es vēlējos ierakstīt mežonīgu deju mūzikas plati, kurā katra dziesma jums liktu piecelties un ļauties ritmam," komentē Britnija.

Par septiņām dziesmām albumā atbildīgs zviedru producenta Maksa Mārtina un poļu izcelsmes amerikāņu producenta Lukaša Gotvalda jeb "Dr. Luke" tandēms. Ievadošo "Til The World Ends" Britnijai palīdzējusi sacerēt arī šā brīža aktuālā popzvaigzne Keša (Ke$ha). Kešas sintētiskais skanējums jūtams vēl vairākās dziesmās ("I Wanna Go" un "(Drop Dead) Beautiful"). Divas dziesmas albumā sarūpējis zviedru producentu tandēms "Bloodshy & Avant", kas pirms vairākiem gadiem no izgāšanās paglāba Britnijas 2003. gada plati "In The Zone" (tieši Kristiana Karlsona (Christian Karlsson) un Pontusa Vinberga (Pontus Winnberg) dueta roku darbs bija inficējošais "Toxic").

Albumā dzirdami arī daži viesmākslinieki. Svaigas asinis Britnijas skanējumā ienes amerikāņu repere Sabi no dueta "The Bangz" (skat. resursos "The Bangz" hitu "Boys With Tattoos"), kā arī visur esošais viesproducents "Will.I.Am", kas kārtējo reizi savā producētajā skaņdarbā "Big Fat Bass" ekspluatē vienu tēmu un attīsta to līdz bezjēdzīgumam. Šoreiz tā ir dziesma par sitamajiem instrumentiem un basu, kurā "Will.I.Am" pats rečitē "Kraftwerk" un "Daft Punk" vokodētajā balsī.

Sabi no dueta "The Bangz"
Sabi no dueta "The Bangz" Foto: Publicitātes foto

Diemžēl visi pārējie albuma skaņdarbi ir ļoti tradicionāli, protams, vienlaikus kvalitatīvi popmūzikas ieraksti, kurus savos albumos varētu iekļaut jebkura no šā brīža aktuālajām popzvaigznēm.

Izdošanas datums - 25.03.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu