Vara Klausītāja «Zīmējumu teātris» aicina uz izrādēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tinot papīru ruļļus un spicējot otas, režisors Varis Klausītājs un viņa izlolotais «Zīmējumu teātris» dodas ciemos pie lieliem un maziem skatītājiem un līdzi zīmētājiem Latvijas pilsētās.

Sākot nedēļu, pirmdienas pēcpusdienā «Zīmējumu teātris» viesojās Vecumnieku tautas namā, biedrības ASCENDUM projekta «Garā pupa» ietvaros izzīmējot stāstus par vilku pelēci vienā no pirmajām Vara Klausītāja zīmējumu izrādēm «Vilks». Valodu spēles, tautasdziesmas, mūzika un mīklas izrādes laikā savijas ar kustīgām gleznām, piepildot telpu ar pasaku tēliem un aicinot skatītājus līdzdarboties krāsainu dzīvnieku meža radīšanā. Vilka vilcēju lomās Varis Klausītājs, Kārlis Krūmiņš, Marta Ančevska un Jana Jankovska.

Izrāde tiem, kas nebaidās no vilka, nākamnedēļ būs skatāma arī Alūksnes pusē, savukārt, jau šo pašu sestdien, 15. decembrī plkst. 12:00 «Zīmējumu teātris» dodas uz Valmieru, lai mākslas galerijā «Laipa» mazajiem valmieriešiem stāstītu «7 pasakas par Ņukucīti». Dzejnieka Aivara Neibarta radītais Ņukucītis izrādes laikā izdzīvo septiņus stāstus, kas savijas papīra loksnēs un pārtop papīra kalnos, kuros iemājo gan gleznotāja Anda Lāce, gan dejotāja Agnese Bordjukova un pasaku teicējs Varis Klausītājs.

Foto: publicitātes

Izrāde «7 pasakas par Ņukucīti» būs īpašs veltījums arī Mazsalacas novada pirmsskolas vecuma bērniem, kurus «Zīmējumu teātris» plāno apciemot tūlīt pēc Ziemassvētkiem, 27. decembrī.

Aicinām pieteikties visus, kas vēl nav pazīstami ar «Vilku», kas vēl nav dzirdējuši «7 pasakas par Ņukucīti», kā arī laidušies līdzi «Dzejtaurenim», vai raisījuši savus iztēles mezglus improvizēto zīmējumu monoizrādē «Lūdzu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu