Kulta grupa «Dzeltenie pastnieki» koncertēs Dikļu pilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

13. oktobrī Dikļu pilī viesosies 1981. gadā dibinātā kulta grupa «Dzeltenie pastnieki».

Padomju iestāžu neatzītie, tādēļ pagrīdes apstākļos eksistējušie «Pastnieki» bija viena no nozīmīgākajām un progresīvākajām 80. gadu latviešu grupām, kuras ietekme nav zudusi joprojām. Komponists, toreiz grupas «Sīpoli» līderis Mārtiņš Brauns reiz teica: «No viņiem ir ietekmējušies visi, sākot ar mani, [Juri] Kulakovu un [Jāni] Lūsēnu’, un beidzot ar [Raimondu] Paulu».

Savukārt šūpuļdziesmu kolekcionārs Klāss Vāvere «Dzelteno pastnieku» albumus joprojām ierindo starp pašiem vērtīgākajiem latviešu populārās mūzikas ierakstiem: «Par spīti dažbrīdējam naivumam un klajām rietumu ietekmēm, tie joprojām izklausās absolūti svaigi un aktuāli. Kaut kas tik elegants un paradoksāls, muzikāli smalks un aizraujošs latviešu valodā pēc «Pastniekiem» ir dzirdēts ļoti reti.»

Koncertā skanēs visas skaistākās un populārākās pastnieku dziesmas – «Milžu cīņas», «Pavasaris», «Kur mana mīlestība aiziet» un daudzas citas šīs grupas dziesamas.

Koncerta sākums plkst. 16:00. Biļešu cena – 8 Ls. Biļetes pieejamas Dikļu pilī un Biļešu paradīzes kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu