Labākā Nacionālā teātra izrāde: "Mirušās dvēseles"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par aizvadītās sezonas "Top izrādi" Latvijas Nacionālajā teātrī ir atzīta krievu režisora Kirila Serebreņņikova iestudētā izrāde "Mirušās dvēseles". Par to šodien teātra sezonas atklāšanas sanāksmē informēja Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Pēc aizvadītās sezonas Elzas Radziņas kaklarotu šogad saņēmusi aktrise Daiga Kažociņa, bet Kārļa Sebra gredzenu - Voldemārs Šoriņš. Nacionālā teātra aktrisei Ditai Lūriņai Velta Līne pasniedza gredzenu par aizvadītās sezonas skaistāko mīlētājas lomu.

Izvērtējot aizvadītā gada darbu Nacionālajā teātrī, par nodarbinātākajiem aktieriem 2009./2010.gada sezonā atzīti Dace Bonāte un Jānis Vimba.

Tāpat teātra vadība šodien sveica tos aktierus un darbiniekus, kuri teātrī nostrādājuši desmit, 40 un 50 gadus.

Desmit gadus teātrī ir nostrādājuši tādi aktieri kā Dita Lūriņa, Mārtiņš Egliens, Mārcis Manjakovs, Ainārs Ančevskis un citi. 40 gadus teātrī aizvadījusi aktrise Gunta Virkava un citi teātra darbinieki, savukārt par 50 nostrādātiem gadiem teātrī ar skaļiem aplausiem tika sveikts aktieris Ģirts Jakovļevs, kurš aizvadītajā vasarā arī nosvinēja savu 70.dzimšanas dienu.

Sanāksmē Rubenis sveica aktierus un teātra darbiniekus, atklājot jauno sezonu.

Kā ziņots, jaunajā teātra sezonā Latvijas Nacionālais teātris skatītājiem piedāvās 13 jaunas izrādes.

Kā pastāstīja Rubenis, pirmā pirmizrāde ieplānota jau 23.septembrī. Tas būs Raimonda Paula mūzikls "Leo. Pēdējā bohēma". Izrāde būs par Leo Kokli, kas bijis interesants cilvēks.

Kā paskaidroja Rubenis, šogad teātris plāno iepazīstināt cilvēkus ar vēsturi. Ja pagājušajā gadā uzmanība tika pievērsta politiskajiem notikumiem un personībām, tad šogad tās būs kultūras personības un notikumi.

Rubenis izteica cerību, ka izdosies iestudēt un skatītājiem parādīt visas iecerētās izrādes, jo pagājušā gada dati liecinot, ka, neskatoties uz ekonomiskajām grūtībām, cilvēki tomēr ir gatavi apmeklēt teātri.

Tā pagājušajā sezonā teātrī ir izrādītas 446 izrādes ar kopējo apmeklētāju skaitu, kas pārsniedzis 170 000. Izrāžu apmeklētība veidojusi 83%, bet vidējā biļetes cena bijusi 7,25 lati.

Rubenis arī uzsvēra, ka teātra darbība nav iespējama bez sponsoru atbalsta. Tā uzņēmējs Jānis Zuzāns aizvadīto gadu laikā teātra atbalstam ieguldījis ap 150 000 latu, bet "Ģimenes aptiekas" atbalstījušas teātri ne tikai finansiāli, bet arī aizvadītajā sezonā piedāvājušas 120 abonementus trūcīgām personām.

Tāpat Rubenis uzsvēra, ka teātra darbība nav iespējama bez valsts dotācijas. Aktieri jau tāpat saņemot mazas algas, salīdzinot ar citu valstu aktieriem, turklāt šovasar visi teātra darbinieki un aktieri devās divu nedēļu bezalgas atvaļinājumā, kas dod iespēju jaunajā sezonā Lielajā zālē izrādīt vienu teātra izrādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu