Daniels Kreigs "Meitene ar pūķa tetovējumu" ekranizācijā (19)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Džeimsa Bonda zvaigzne - britu aktieris Daniels Kreigs (Daniel Craig) spēlēs galvenajā lomā jaunā zviedru rakstnieka Stīga Lārsona romāna "Meitene ar pūķa tetovējumu" (Girl With the Dragon Tattoo) ekranizācijā, kā arī tās iespējamajos turpinājumos.

Kino adaptāciju režisēs Deivids Finčers (David Fincher), kas pagājušajā tika nominēts  prestižajai "Oskara" balvai par filmu "The Curious Case of Benjamin Button" ("Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu"), savukārt scenāriju rakstīs Stīvens Zēlians, kas apbalvots ar ASV Kinoakadēmijas balvu par filmas "Schindler's List" ("Šindlera saraksts") scenāriju.

Plānots, ka pirmā filma uz ekrāniem iznāks nākamā gada nogalē.

Tā kā nākamās Džeimsa Bonda filmas uzņemšana ir atlikta uz nezināmu laiku, piedalīšanās Lārsona triloģijas ekranizējumā uz ilgu laiku nodrošinās Kreigam darbu.

Zviedru rakstnieka un žurnālista Stīga Lārsona triloģijas, kas pasaulē jau pārdota vairāk nekā divdesmit miljonos eksemplāru, pirmā daļa "Meitene ar pūķa tetovējumu" ir noslēpumiem, kaislībām un intrigām caurvīts stāsts. Pastāv uzskats, ka triloģijas romānu galvenos varoņus Stīgs Lārsons aizguvis no savas tautietes Astrīdas Lindgrēnes radītajiem klasiskās bērnu literatūras tēliem – Kalles Blumkvista un Pepijas Garzeķes. Romānā "Meitene ar pūķa tetovējumu" viņi satiekas tehnoloģiju laikmetā, jau pieauguši.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu