Vienā seansā demonstrēs filmu «Viena diena uz Zemes» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Svētdien, 22.aprīlī, kinoteātrī «Splendid Palace» vienā bezmaksas seansā tiks demonstrēta dokumentālā filma «Viena diena uz Zemes» («One Day on Earth»), informēja SIA «Rīgas nami» komunikāciju speciāliste Terēza Luksa. Filma šajā dienā, kad tiek atzīmēta Zemes diena, savu debiju uz lielā ekrāna piedzīvos vairāk nekā 160 pasaules valstīs.


«Viena diena uz Zemes» ir jauna pilnmetrāžas dokumentālā filma, pirmo reizi iekļaujot kadrus, kas notverti ikvienā pasaules valstī 2010.gada 10.oktobrī. Filma veidota sadarbībā ar Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO) un starptautisko filmu veidotāju asociācijām.

Filmas radīšanā piedalījās vairāk nekā 19 000 filmu veidotāju, kā profesionāļi, tā iesācēji, kopā izveidojot 3000 stundu garu videomateriālu. Projekta autori un organizācijas «OneDayonEarth» dibinātāji Kails Rudiks un Brendons Litmans ziedoja videokameras vairāk nekā 95 ANO valstu birojiem, kā rezultātā izdevās piekļūt tādām attālām vietām kā Papua-Jaungvineja un Dienvidsudāna.

Filmā piedalījušies arī dalībnieki no Latvijas.

Skanot Pola Saimona, «Sigur Ros» un citu mākslinieku mūzikai, filmā atainota visdažādākā cilvēku pieredze, sākot ar mongoļu jaundzimušā nākšanu pasaulē līdz pulksteņu kolekcionārei Riodežaneiro graustos. Filma parāda, kā krīzes skartā pasaule, no ūdens trūkuma līdz nabadzībai, kļūst vienota, un piedāvā iespēju ielūkoties unikālos kadros no dzīves Ziemeļkorejā, Irānā un Kosovā, stāstīja Luksa.

Kinoteātrī «Splendid Palace» dokumentālās filmas «Viena diena uz Zemes» seanss notiks plkst. 18. Filma tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu