"Karmena" ar Garanču titullomā kino "Rīga" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 18.jūnijā, kinoteātrī "Rīga" uz lielā ekrāna būs iespēja tiešraidē no Karalienes Sofijas Mākslu pils Valensijā vērot Žorža Bizē operu "Karmena" ar izcilo mecosoprānu Elīnu Garanču titullomā un Marinu Rebeku Mikaēlas lomā, informēja kino "Rīga" mārketinga menedžere Olga Savina.

Izrādes tiešraide skatītājiem būs pieejama bez maksas, sniedzot retu iespēju auditorijai ar ierobežotiem finansiāliem līdzekļiem redzēt šāda mēroga zvaigžņu izrādi. Ievērojot to, ka vietu skaits zālē ir ierobežots skatītāji aicināti laicīgi izņemt brīvbiļetes, kas būs pieejamas kino "Rīga" kasē izrādes dienā no plkst.10.

Operas translācija no Spānijas vienlaicīgi būs skatāma visās Eiropas pilsētās, kas izrādījušas iniciatīvu piedalīties šajā nozīmīgajā Eiropas mēroga kultūras notikumā "Viva Europa 2010", kas notiek cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību veltītā Eiropas gada laikā.

Šī vērienīgā pasākuma mērķis ir ar tiešraides palīdzību, ko vienlaicīgi varēs izbaudīt visas Eiropas iedzīvotāji, piedāvāt kopīgu Eiropas pieredzi caur ievērojamu, Eiropas tradīcijās balstītu kultūras izpausmes formu - operu, stāstīja Savina.

Bizē opera "Karmena" apkopo visas emocijas, kuras atspoguļo Eiropas tradicionālā kultūra. Šī iestudējuma autors ir viens no pasaulē izcilākajiem ne tikai operu, bet arī muzikālo filmu režisoriem Karloss Saura.

Pie diriģenta pults būs Zubins Meta.

Iepriekšējā gadā "Viva Europa" uz Riharda Vāgnera operas "Valkīra" tiešraidi pulcēja vairāk nekā 15 000 iedzīvotāju deviņās Eiropas pilsētās. Šogad savu dalību pasākumā jau ir apstiprinājušas 17 valstis. Latvijā tiešraidi varēs vērot Rīgā, Ventspilī un Salaspilī.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu