LTV «Dancis pa trim» televīzijas pirmizrāde (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Televīzijā (LTV) svētdienas vakarā plkst. 21:40 gaidāma režisora Arvīda Krieva mākslas filmas «Dancis pa trim» (2010) televīzijas pirmizrāde, kas izvirzīta «Lielā Kristapa» balvai desmit nominācijās, informē televīzijas pārstāvis Jānis Kalve.

«Dancis pa trim» ir filma par mīlas trīsstūri, kurā attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944. un 1945.gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, kad Atis mēģina atrisināt savas izcelsmes mīklu, gan Otrā pasaules kara laikā. Filma ir arī veltījums tās veidotājiem, kuri nesagaidīja pirmizrādi - operatoram Dāvim Sīmanim, aktieriem Leonīdam Loceniekam, Kristīnei Bēdelei un Mārtiņam Freimanim.

Par labākās spēlfilmas godu «Dancis pa trim» sacentīsies ar filmām - Jevgēņija Paškēviča «Golfa straume zem ledus kalna», Jāņa Streiča «Rūdolfa mantojumu», Jura Poškus «Kolka Cool» un Gata Šmita filmu «Seržanta Lapiņa atgriešanās». Visas piecas filmas pretendē uz titulu «Labākā pilnmetrāžas spēlfilma», un to režisori ir izvirzīti nominācijai «Labākais spēlfilmu režisors».

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu