Aicina piedalīties kinofilmā, ko izrādīs Kannās (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Filmu studija «Baltic Pine Films» izsludina masu skatu dalībnieku atlasi vēsturiskas mākslas filmas «In the Crosswind» («Krustcelēs») uzņemšanai Latvijā. Kinolentes pirmizrāde paredzēta nākamā gada Kannu kinofestivālā.

Visu vecumu interesenti tiek gaidīti uz publisko kastingu Brīvības ielā (blakus «Rīgas modēm») katru dienu no 30.marta līdz 2.aprīlim laikā no plkst. 8:00-21:00. Filmēšanai, kas paredzēta 13.aprīlī, tiek meklēti 100-150 cilvēki, kas ar kostīmu un grima mākslinieku palīdzību iejutīsies 20.gadsimta 1950.gadu tēlos.

«In the Crosswind» ir Baltijas valstu un Skandināvijas kopražojums, kas balstīts uz patiesiem notikumiem un stāsta par Staļina režīma masu deportācijām uz Sibīriju. Filmēšanu Latvijā organizē filmu studija «Baltic Pine Films». Studijas izpildproducents un filmas producents Latvijā Sergejs Serpuhovs uzsver, ka «šis projekts ir lieliska iespēja sadarboties Baltijas valstu kino jomas profesionāļiem un kopīgiem spēkiem radīt izcilu kinematogrāfisku mākslas darbu».

Mainoties gadalaikiem un norises vietām, filmas stāsts seko notikumiem 15 gadu garumā. Kamera pārvietojas sastingušas darbības vidū, radot iespaidu, ka kustība notiek fotogrāfijā. Filmas eksperimentālais stils un mākslinieciskie risinājumi jau piesaistījuši starptautiskās sabiedrības uzmanību. Noslēgti līgumi par filmas izplatīšanu.

«In the Crosswind» pirmizrāde paredzēta 2013.gada Kannu kinofestivālā.
Foto: publicitātes

Aprīlī plānotās epizodes filmēšana Latvijā notiks dzelzceļa stacijā un atspoguļos izsūtīto baltiešu atgriešanos mājās. Masu skatu dalībniekiem ir iespēja kļūt par daļu no šīs ainas un piedalīties sarežģītajā filmas tapšanas procesā. Atlasītajiem cilvēkiem tiks piemeklēti desmitgadei atbilstoši tērpi un grims.

Kamerai virzoties cauri kadram, būs redzami visu dalībnieku tēli. Kā norāda «Baltic Pine Films» producente Kristele Pudane, «dalība šajā projektā ir iespēja ne vien piedalīties aizraujošajā filmas uzņemšanas procesā un redzēt sevi uz lielā ekrāna, bet arī veids, kā godināt deportācijas upuru piemiņu».

«Baltic Pine Films» masu skatu dalībniekiem nodrošina darba samaksu, transportu un ēdināšanu filmēšanas dienā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu