Aprīlī «Dirty Deal Teatro» divas pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neatkarīgajā teātrī «Dirty Deal Teatro» aprīlī gaidāmas divas jaunas izrādes, informēja «Dirty Deal Teatro» Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Aija Murāne. 17.aprīlī pirmizrādi piedzīvos jaunās režisores Paulas Prozorovičas «Nepareizas dzīves skola», savukārt 29.aprīlī būs «Teātra TT» pirmizrāde «Man patika dedzināt!», kuru iestudē režisors un dramaturgs Lauris Gundars.

«Nepareizas dzīves skola»

Izrādes «Nepareizas dzīves skola» galvenā varone ir Mētra, kurai ir trīspadsmit gadu un kura mācās septītajā klasē. Izrādes stāsts nav par pusaudžiem. Stāsts ir par pirmajām lietām tikko pieauguša cilvēka dzīvē. «Nepareizas dzīves skolas» dramaturģiju veido Jānis Balodis, kurš neatkarīgajā teātrī «Dirty Deal Teatro» strādājis pie izrādēm «Visi mani prezidenti» un «Bikts», kā arī aktīvi darbojas citos teātros.

Izrādes režisore Prozoroviča studē režiju Latvijas Kultūras akadēmijā un iepriekš iestudējusi, piemēram, «Centrifūgu», kas tika spēlēta festivālā «Patriarha rudens».

«Nepareizas dzīves skolas» scenogrāfiju veido Artūrs Arnis, bet izrādē spēlēs Ieva Aniņa un Artūrs Putniņš.

«Man patika dedzināt!»

«Teātra TT» izrāde «Man patika dedzināt!» tiek veidota sadarbībā ar «Dirty Deal Teatro»; tās pamatā ir dramaturģes Margaritas Perveņeckas luga. Tajā tiek izspēlēti divi tradicionālā «stand-up» formā rakstīti stāsti, kas vēsta par kādu bezbērnu pāri. Abiem ir četrdesmit gadu, viņi ilgstoši dzīvo vienā dzīvoklī, bet nespēj saprast savas kopdzīves iemeslus.

Izrādē spēlēs aktieri Anna Putniņa un Jānis Vimba.

Mēneša sākumā, 2.aprīlī, notiks Simonas Orinskas vadītās buto dejas studijas atvērtais mēģinājums performancei «āda āda tu mana melnā vārna». Buto dejas studijas performances «āda āda tu mana melnā vārna» pirmajā atklātajā mēģinājumā skatītāji varēs iepazīties ar darba procesa pirmo daļu, kur autori pētīs ādas sajūtas, izjūtas un tās semantisko nozīmi. Šī būs iespēja interesentiem iepazīt buto deju, kas radusies kā avangarda kustība Japānā un uzrunā nevis cilvēku prātu, bet sajūtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu