Pārskatīs Dženetas Džeksones "tērpa negadījuma" lietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Augstākā tiesa likusi vēlreiz pārskatīt Federālās komunikāciju komisijas (FCC) piespriesto naudas sodu raidsabiedrībai CBS par Dženetas Džeksonas "tērpa negadījuma" translāciju.

2004.gada septembrī Amerikas Futbola līgas (NFL) spēles "Super Bowl" pārtraukumā Džastina Timberleika un Dženetas Džeksones uzstāšanās laikā it kā nejauši tika atkailināta viena no Džeksones krūtīm, izraisot lielu skandālu. Kopumā raidsabiedrība CBS par incidentu saņēma aptuveni 542 000 sūdzību, un FCC piesprieda tai samaksāt 550 000 ASV dolāru (290 950 latu) lielu naudas sodu.

Tomēr pagājušā gada jūlijā ASV federālā apelācijas tiesa sodu atcēla, sakot, ka sods noteikts nepamatoti, jo incidents ildzis tikai pussekundi un to vajadzētu uzskatīt par acumirklīgu. Tiesas lēmumā bija teikts, ka regulatori "nevar prasīt atbildību no CBS par to, ko izdarījuši neatkarīgi līguma darba veicēji Dženeta Džeksone un Džastins Timberleiks, kas nolīgti tikai starplaika šovam".

Tagad Augstākā tiesa likusi Apelāciju tiesai pārskatīt iespēju atjaunot FCC noteikto naudas sodu. Rīkojums sekojis pēc pagājušajā nedēļā pieņemtā lēmuma atbalstīt FCC politiku, saskaņā ar kuru raidsabiedrībām jāmaksā sods arī par vienreizēju rupju vārdu lietošanu televīzijas ēterā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu