Rīgas Kongresu namā izstāde "Jaunie talanti glezniecībā"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 23.maija līdz 30.jūnijam Rīgas Kongresu namā būs skatāma Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīta izstāde "Jaunie talanti glezniecībā", informēja izstādes rīkotāju pārstāvis Juris Arājs.

Izstādes dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no pieciem līdz 20 gadiem, kā arī Iļģuciema sieviešu cietuma meiteņu zīmēšanas studijas "Gulbīte" dalībnieki.

Pavisam kopā izstādē būs redzami 80 dalībnieku dažādu māksliniecisko stilu darbi - būs pārstāvēts impresionisms, reālisms, abstrakcionisms, naivisms, minimālisms, primitīvisms, fovisms, tašisms, kubisms un citi.

Izstādes mērķauditorija ir bērni, jaunieši, viņu vecāki un Rīgas Kongresu nama apmeklētāji.

Izstādes svinīgā atklāšana un labāko darbu autoru apbalvošana notiks 31.maijā plkst.14, un to krāšņāku darīs Rīgas Kongresu nama bērnu kolektīvu uzstāšanās, audzēkņu dzejas lasījumi, Agra Daņiļeviča deju skolas dalībnieku priekšnesumi, mākslinieka Jāņa Anmaņa īpaši šim notikumam izpildītā dziesma, Anatolija Vasiļjeva klaunāde, kā arī īpašais sveiciens no Staiceles sapņu meitenes.

Izstādes darbus vērtēs žūrijas komisija, kuras darbā piedalīsies mākslinieki un Rīgas domes Kultūras departamenta pārstāvji. Darbu vērtēšanas galvenie kritēriji būs oriģinalitāte un izpildījuma kvalitāte.

Izstādes oficiālajā atklāšanā tiks apbalvoti labākie bērni un jaunieši četrās vecuma grupās - no četriem līdz septiņiem gadiem, no astoņiem līdz 11 gadiem, no 12 līdz 16 gadiem un no 17 līdz 20 gadiem. Labāko darbu autori saņems sadarbības partneru, sponsoru un privātpersonu speciālās balvas un Briljanta sertifikātus.

Izstādi rīko Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas Jāņa Anmaņa jauno talantu atbalsta fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu