Olga Rajecka izziņo jubilejas viesus, izlasi un grāmatu (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Aleksandrs Sokolovs

Kā jau ziņots, populārā dziedātāja Olga Rajecka šogad svin dubultjubileju – 50 dzīves gadus un trīs desmitgades uz profesionālās skatuves. Jau aprīlī gaidāmi pirmie jubilejas koncerti ar Vidzemes kamerorķestri, klajā nāks arī Olgas labāko dziesmu izlases CD un biogrāfiska grāmata, informē koncerttūres organizatori.

Pavasara koncertu sērija sāksies 13. aprīlī Valmierā un turpināsies 20. aprīlī Liepājā, bet tās kulminācija gaidāma 24. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā.

Mākslinieces koncertos piedalīsies Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā, grupas «Turaidas Roze» un «Bāze 7», vokālais kvartets «Eolika», Dailes teātra aktieris Varis Vētra un citi viesi. Skanēs dziesmas no visiem Olgas karjeras periodiem. Jubilejas koncerttūre turpināsies rudenī.

Olgas daudzie hiti tiks apkopoti arī jaunā CD izlasē, savukārt viņas dzīves un mūzikas pieredze fiksēta biogrāfiskā grāmatā «Mana svētku diena».

Grāmatas autors Kārlis Anitens teic: «Mēs esam pieraduši Olgu uztvert kā enerģisku sievieti un uzvarošu dziedātāju, bet

es gribēju viņu parādīt no citas puses - jo viņa ir arī trausla un neaizsargāta būtne.

Stāstot par mūzikas gaitām, centos atklāt viņas iekšējo pasaules sajūtu. To, kā viņa ir jutusies šajā laikā, kopš mēs domājam, ka viņu pazīstam.» Vēl autors atklāj, ka Olgas stāstam piešķīris nelielu detektīvintrigu.

Jāpiebilst, ka savu jubilejas pavasari Olga Rajecka sagaidījusi lieliskā mākslinieciskā formā. Cildinošas atsauksmes saņēma gan sniegums pērnajā Imanta Kalniņa Lielo dziesmu koncertā, gan nesenajā Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā, kad viņas dziedātā Imanta Kalniņa dziesma «Vēlai stundai» kļuva par vienu no spilgtākajiem mirkļiem daudzu mūzikas zvaigžņu piesātinātajā vakarā.

Savukārt pēc februārī aizvadītā Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncerta laikraksts «Diena» rakstīja: «Olga Rajecka prot satricināt un elektrizēt gaisu ar savu klātbūtni vien. [..] Primadonna dziedāja tā, ka viss uzreiz nostājās savās vietās, - ar pārliecību un iekšējo mieru.»

Biļetes uz Olgas Rajeckas jubilejas koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzē» www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu