Avrila "Girlfriend" plaģiātisma lietā panāk vienošanos ārpus tiesas (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādiešu izcelsmes popzvaigzne Avrila Lavinja panākusi ārpustiesas vienošanos prāvā, kurā viņa bija apsūdzēta plaģiātismā.

Divdesmit trīs gadus veco dziedātāju tiesā iesūdzēja pagājušā gadsimta septiņdesmito un astoņdesmito gadu rokgrupa "The Rubinoos", apgalvojot, ka Lavinjas populārais 2007.gada singls "Girlfriend" skan tāpat kā grupas 1979.gadā izdotā dziesma "I Wanna Be Your Boyfriend".

"Mēs neesam tik naivi, lai to norakstītu uz kaut kādu kosmisku sakritību," 2007.gada jūnijā izplatītajā paziņojumā sacīja grupas dalībnieks un dziesmas līdzautors Tomijs Danbārs. "Dziesmas vārdi, taktsmērs, ritms - viss ir identisks."

Tomēr grupas advokāts Nikolass Kārlins tagad paziņojis, ka panākta vienošanās, lai gan precīzas detaļas netiek atklātas.

Pēc tam, kad pret viņu tika sākta tiesas prāva, Lavinja apgalvoja, ka nekad nav dzirdējusi "The Rubinoos" dziesmu, bet viņas menedžeris Terijs Makbraids uzsvēra, ka viņš labprāt vēlētos nokārtot šo lietu ārpus tiesas zāles, lai izvairītos no dārgas tiesāšanās.

Šī nav pirmā reize, kad tika norādīts uz šo abu dziesmu pārsteidzošo līdzību. Pēc "Girlfriend" iznākšanas mūzikas kritiķis Stīvens Tomass Ērlvains žurnāla "Billboard" interneta lapā publicētajā recenzijā norādīja, ka tās piedziedājums ir "pilnībā pārņemts no "The Rubinoos" dziesmas "I Wanna Be Your Boyfriend"."

Grupa "The Rubinoos" sākotnēji pastāvēja no 1973. gada līdz 1985. gadam. 1999. gadā grupa tika atjaunota. Populārākā grupas dziesma ir viņu versija grupas "Tommy James and the Shondells" dziesmai "I Think We''re Alone Now". "The Rubinoos" arī ierakstīja dziesmu astoņdesmitajos gados populārajai filmai "Revenge of the Nerds".

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu