Adele atkārto Hjūstones rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pateicoties 54. «Grammy» balvas pasniegšanas ceremonijai, kas bijusi viena no pēdējo gadu skatītākajām ceremonijām televīzijas kanālā CBS (to noskatījušies vairāk nekā 39 miljoni cilvēku) un britu baltā soula dīvas Adeles triumfam (sešas balvas), dziedātājas albums «21» vēlreiz noturējies ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topā, ziņo «billboard.com»

Mūzikas eksperti prognozēja, ka Adele būs spiesta piekāpties amerikāņu rokmūzikas veterāniem - grupai «Van Halen», kas 2011.gada nogalē paziņoja par koncertturneju kopā ar grupas sākotnējo solistu Deividu Lī Rotu (David Lee Roth) un nule kā laiduši klajā jaunu «Van Halen» albumu «A Different Kind of Truth». Tomēr Adeles albums ar 237 000 (+95%) pārdotām kopijām saglabājis pirmo vietu, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

«Van Halen» pirmajā nedēļā startēja ar 187 000 kopijām.

Līdz ar to Adeles albums atkārtojis Vitnijas Hjūstones filmas «The Bodyguard» skaņu celiņa rekordu, kas arī divdesmit nedēļas bija ASV albums numur 1 (1992. un 1993. gadā). Visticamāk, mūzikas eksperti prognozē, ka Adeles albums jaunnedēļ saglabās 1.vietu un apsteigs Vitnijas «The Bodyguard» skaņu celiņa ilggadējo rekordu.

Topa 9.vietā ar 36 000 kopiju atgriezies arī Adeles debijas albums «19».

3.vietā aktuālo hitu izlase «Now 41» (142 000), savukārt amerikāņu poproka apvienība «The Fray» ar ierakstu «Scars & Stories» numur 4 (87 000).

Leģendārā bītla Pola Makartnija (Paul McCartney) jaunais džeza albums «Kisses On The Bottom» debitē 5. vietā (74 000).

Vitnijas Hjūstones (Whitney Houston) labāko dziesmu izlase «Whitney: The Greatest Hits» atgriežas topā 6. vietā (64 000).

7. vietā jauns kantri dziedoņa Dīrka Bentlija (Dierks Bentley) albums «Home».

Tikmēr pagājušās nedēļas 2. vietas ieguvēja - amerikāņu jaunā popzvaigzne Lana del Reja (Lana Del Rey) otrajā nedēļā ASV pieprasītāko albumu topā «Billboard 200» noslīdējusi uz 13.vietu.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms palielinājies par 17%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu