Grāmata par Boniju un Klaidu izposta noziedznieku teiksmaino tēlu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romantiskākais noziedznieku pāris Bonija un Klaids, ko uz lielā ekrāna iemūžināja Vorens Bītijs un Feja Danaveja, jaunā biogrāfijā tiek parādīti kā izvirtuši, nelietīgi kropļi.

Sešdesmito gadu filmā "Bonnie and Clyde" ("Bonija un Klaids") banku laupītāju pāris tiek atainots kā pievilcīgs un šarmants noziedznieku duets, taču jaunākā Džefa Gvinna grāmata "Go Down Together" piedāvā pavisam citu skatījumu uz bēdīgi slavenajiem likumpārkāpējiem.

"Viņi abi bija kropļi. Viņš tīšuprāt nogrieza sev divus kāju pirkstus, kamēr sēdēja Teksasas cietumā, un briesmīgi kliboja, bet Bonijas kāja bija stipri apdegusi autoavārijā, ko izraisīja neprātīgais autobraucējs Klaids, tāpēc viņa vairāk lēkāja, nekā gāja, un nereti viņu vajadzēja nest," raksta Gvinns. "Naktis parasti viņi pavadīja savā mašīnā, ēdot konservētas pupiņas. Viņi kārtoja dabiskās vajadzības krūmos un mazgājās upēs."

Bonija un Klaids bija laupītāju pāris, kas darbojās Lielās depresijas laikā. Viņu dzīvesstāsts ticis vairākas reizes ekranizēts, un arī tagad top jauna filma "The Story of Bonnie and Clyde" ("Stāsts par Boniju un Klaidu") ar Hilariju Dafu un Kevinu Zegersu galvenajās lomās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu