«Krievu mūzikas pērlēs» - izcili skaņdarbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNSO

Šonedēļ, 27. janvārī plkst.19 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris aicina uz pirmo šīs sezonas «Krievu mūzikas pērļu» koncertu, kurā klausītājus gaida atkaltikšanās ar kaismīgo lietuviešu diriģentu Modestu Pitrenu, kura sniegumu publika ar sajūsmu novērtēja tikko izskanējušajā koncertā «Marina Rebeka un LNSO», un LNSO Trompešu grupas koncertmeistaru Andri Ābelīti kā koncerta solistu, informē orķestra pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Mūziķis Andris Ābelīte
Mūziķis Andris Ābelīte Foto: Publicitātes foto / LNSO

Vairākus gadus strādājis Liepājas simfoniskajā orķestrī, muzicējis Rīgas metāla pūšaminstrumentu kvintetā. Andris Ābelīte ir daudzpusīgs mūziķis un piedalījies arī tādos plaši pazīstamos džeza mūzikas projektos, spēlējis un dziedājis grupās «Labvēlīgais tips» un «Bonaparti.lv». Šobrīd Andris Ābelīte ar savu dziesmu cīnās par tiesībām pārstāvēt Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā 2012.

Jaunais lietuviešu diriģents Modests Pitrens divreiz absolvējis Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmiju: 1997. gadā kā kordiriģents un 2003.gadā kā simfoniskās mūzikas un opermūzikas diriģents. Vēlāk Pitrens piedalījies dažādos semināros un meistarklasēs pie pazīstamiem diriģentiem – Esas Pekas Salonena, Jormas Panulas un Helmuta Rillinga. 2003.gadā Modests Pitrens izcīnīja pirmo vietu, Zelta medaļu un Silēzijas filharmoniskā orķestra speciālbalvu 7. Gžegorža Fitelberga starptautiskajā diriģentu konkursā Katovicē, Polijā.

2006. gadā Modests Pitrens tika iecelts par Kauņas simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu. Šobrīd paralēli darbam Kauņas orķestrī diriģents cieši sadarbojas ar Lietuvas Nacionālo filharmonisko orķestri un Lietuvas Nacionālo operas un baleta teātri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu