Nelsons un Sareika vienā koncertā (57)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vijolniece Vineta Sareika un diriģents Andris Nelsons uzstājas Eiropas labākajās koncertzālēs, bet 8. februārī viņi muzicēs Rīgā – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertā Lielajā ģildē plkst. 19 koncertciklā "Krievu mūzikas pērles".

To patiesi ir vērts gan redzēt, gan dzirdēt.

Vineta Sareika mācās Beļģijas karalienes Elizabetes mūzikas kapelā, sniedz solokoncertus Parīzē, Briselē, Milānā un citur Eiropā, bet ceturtdienas vakarā Rīgā Parīzes konservatorijas absolvente kopā ar LNSO atskaņos Arama Hačaturjana Vijoļkoncertu.

Savukārt Andris Nelsons Rīgā ieradīsies no Mančestras, kur kopā ar BBC Filharmonijas orķestri tiks veikta virkne ierakstu. Viņa vadībā pēc vairāk nekā 20 gadu ilga pārtraukuma Latvijā skanēs Dmitrija Šostakoviča Septītā jeb Ļeņingradas simfonija, kas tapusi Ļeņingradas blokādes laikā. Andris Nelsons uzsver, ka Šostakovičs ir viens no viņa iemīļotākajiem 20. gadsimta krievu komponistiem.

Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu