Latgales Romeo – Aigars Runčis (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupas "Borowa MC" līderis Aigars Runčis ir ļoti liels teātru fans.

Diemžēl mācību un dziedāšanas dēļ vaļaspriekam pēdējā laikā sanāk veltīt ļoti maz laika, tomēr viņš neatmet cerību nākotnē nospēlēt Romeo lomu.

Pirmās lomas — koks fonā

Janvārī viena no visbiežāk pieminētajām Latvijas grupām bija rēzekniešu trio "Borowa MC". Popularitātes iegūšanas ziņā jaunajiem mūziķiem grūti iedomāties labākus un ātrākus līdzekļus kā uzvaras "Radio SWH" gada topā un Latvijas Radio "Muzikālajā bankā". "Šobrīd esam ieslīguši koncertos," nosaka grupas solists Runčis. Gūtā atzinība nevar nepriecēt, bet... viņam līdz ar to nu jāpabīda maliņā lielā aizraušanās — teātra spēlēšana. Aigars mācās Latvijas Universitātē vēsturniekos, budžeta grupā, un gluži loģiski, ka visam laika neatliek.

"Ar teātri saslimu pamatskolā," atklāj Runčis. "Profesionālis neesmu, bet Rēzeknes jauniešu un Rēzeknes domes teātrī spēlēju vairākus gadus, esmu strādājis ar daudziem režisoriem. Teātris ir vieta, kur jūtos ļoti labi un iederīgi. Domāju, ka teātris man tik ļoti patīk tikai tāpēc, ka tajā var izspēlēt un iejusties visdažādākajās lomās un situācijās. Dzīvē tēlošanai tomēr nav vietas." Dziedātājs īsti neatceras, kā teātris ienācis viņa dzīvē, bet viendien pamodies un sapratis, ka šī nodarbe aizrauj sirdi. Pa īstam. "Manas pirmās trīs lomas bija koks fonā, un es tās spēlēju ļoti pārliecinoši, jo nevienam neradās šaubas, ka mani būtu jāaizvieto," ar humora pieskaņu bērnību atceras Aigars.

Atskaitīts no mūzikas skolas

Pagājušajā gadā Runčis pabeidza vidusskolu, un, pārceļoties uz Rīgu, prioritātei neapšaubāmi vajadzēja būt dokumentu sniegšanai Latvijas Kultūras akadēmijā, lai varētu spert pirmos soļus ceļā uz lielo skatuvi. Diemžēl sapnim nebija lemts piepildīties: "Šogad obligāts nosacījums iestājeksāmenos bija akadēmiskā dziedāšana. Diemžēl Dieviņš man šo talantu nav devis, tāpēc nemaz nemēģināju iestāties. Ja vien būtu akadēmiskās vokālista prasmes, būtu centies piepildīt savu sapni kļūt par aktieri. Lai gan, ja godīgi, neesmu atmetis cerību apgūt aktiermākslu. Bet par to nopietni domāšu tikai pēc bakalaura grāda iegūšanas vēsturniekos." Savulaik Runčis no mūzikas skolas ir atskaitīts, un, starp citu, "Borowa MC" ģitārists Ingars Gusāns nemaz neesot uzņemts ritma izjūtas trūkuma dēļ.

Vada arī TV raidījumu

Šobrīd teātra mākslas pilnveidošanai Aigaram laika neatliek. "Mūzika un teātris ir ļoti tuvas lietas, tāpēc nevarētu teikt, ka dvēsele jūtas apdalīta. Spēlējot grupā un koncertējot, varu pilnībā izpausties. Turklāt teātrī iegūtās iemaņas palīdz uz skatuves justies brīvi arī šobrīd. Esmu gatavs iziet publikas priekšā bez jebkāda mulsuma. Jāpiebilst, ka teātra spēles prasme palīdz Rēzeknē vadīt mūzikas televīzijas raidījumu "Džanksters"," — tā "Borowa MC" solists, kurš, lai gan atzīst, ka patiesībā nav romantiķis, kādreiz vēlētos uz skatuves kāpt Romeo tēlā. "Gribētu nospēlēt kādu lomu arī no Blaumaņa klasikas," piebilst mūziķis.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu