U2 iegūst piecas "Grammy" balvas (22)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Losandželosā trešdienas vakarā notika 48. "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonija, kurā piecas balvas ieguva īru rokgrupa U2.

Pa trim balvām saņēma dziedātāja Meraija Kerija, soulmūzikas izpildītājs Džons Ledžends un reperis Kanje Vests. Kerija, Ledžends un Vests bija nominēti astoņās kategorijās.

Gada albuma un labākā roka albuma kategorijā tika apbalvots U2 albums "How to Dismantle an Atomic Bomb", par gada dziesmu tika atzīta U2 dziesma "Sometimes You Can’t Make It on Your Own", kura ieguva "Grammy" balvu arī par labāko roka izpildījumu duetā vai grupā, bet labākās roka dziesmas kategorijā tika godalgota U2 dziesma "City of Blinding Nights".

Meraijas Kerijas albums "The Emancipation of Mimi" tika godalgots labākā mūsdienu ritma un blūza (R&B) albuma kategorijā, šā albuma dziesma "We Belong Together" tika atzīta par labāko R&B dziesmu, un Kerija par šo dziesmu tika apbalvota labākās R&B vokālās izpildītājas kategorijā.

Džons Ledžends saņēma "Grammy" balvu kā labākais jaunais mākslinieks, viņa debijas albums "Get Lifted" tika godalgots kā labākais R&B albums, un viņš par savu dziesmu "Ordinary People" saņēma balvu labākā R&B vokālā izpildītāja kategorijā.

Kanjes Vesta albums "Late Registration" tika atzīts par labāko repa albumu, viņa dziesma "Diamonds From Sierra Leone" tika godalgota kā labākā repa dziesma, bet viņa dziesma "Gold Digger" ieguva balvu labākā repa soloizpildījuma kategorijā.

Kellija Klārksone ar hitu "Since U Been Gone" tika apbalvota kā labākā popmūzikas vokālā izpildītāja, bet viņas albums "Breakaway" tika atzīts par labāko popmūzikas vokālo albumu.

Grupas "The Chemical Brothers" dziesma "Galvanize" tika godalgota kā labākā deju dziesma, bet šīs grupas albums "Push the Button" – kā labākais elektronikas/deju albums.

Par labāko R&B izpildījumu duetā vai grupā tika apbalvota Bijonsas Noulzas un Stīva Vondera dziesma "So Amazing". Stīvijs Vonders arī tika apbalvots kā labākais popmūzikas vokālais izpildītājs par dziesmu "From the Bottom of My Heart".

Par gada ierakstu tika atzīts pankroka grupas "Green Day" singls "Boulevard of Broken Dreams".

Labākā tradicionālā R&B vokālā izpildījuma kategorijā "Grammy" balvu ieguva Areta Frenklina ar dziesmu "A House is not a Home". Par labāko repa izpildījumu duetā vai grupā tika apbalvota grupas "The Black Eyed Peas" dziesma "Don’t Phunk with My Heart", bet par labāko popa izpildījumu duetā vai grupā – grupas "Maroon 5" dziesma "This Love". Labākā roka solo vokālā izpildījuma kategorijā "Grammy" balvu ieguva Brūsa Springstīna dziesma "Devils and Dust".

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu