Obama sola apmeklēt Rīgas Doma zēnu kora koncertu (41)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ASV prezidents Baraks Obama (Barack Obama) ar kundzi Mišelu apsolījis koncerta organizatoriem svētdien apmeklēt Rīgas Doma zēnu kora koncertu Baltajā namā, TVNET informē diriģents Mārtiņš Klišāns.

Jau ziņojām, ka Rīgas Doma zēnu koris savu 60. jubileju sācis ieskandināt ar koncertiem Amerikā.

Pēc pirmajām divām dienām Ņujorkā kora ceļš Amerikā vedis uz Katskiļas (Catskill) apvidu, kur notika kora mūzikas seminārs, ko organizēja pazīstamais diriģents Andrejs Jansons. Zēni uzstājušies gan ar savu solo sniegumu, gan dziedājuši kopā ar Ņujorkas latviešu kori. "Scrasdale Ridge" skolā notika Mārtiņa Klišāna meistarklases kordziedāšanā un zēnu kora uzstāšanās.

Pēc garīgās mūzikas koncertiem Ņujorkas "Trinity" baznīcā un "Heavinly Rest" baznīcā, zēnu koris uzstājās arī ANO galvenajā mītnē. Pašlaik koris gatavojas doties uz Vašingtonu un Filadelfiju. Koncerti notiks "Millenium Stage" un arī Baltajā namā.

Amerikas tūre norit pēc plāna, koncerti ir apmeklēti un skatītāju atbalstīti,

TVNET pastāstīja diriģents. "Vienīgi zēnus nedaudz nogurdinājis karstais Amerikas klimats, bet domas par gaidāmo uzstāšanos Baltajā namā palīdz to pārvarēt."

Rīgas Doma zēnu koris Amerikā
Rīgas Doma zēnu koris Amerikā Foto: Publicitātes foto

Rīgas Doma zēnu koris dibināts 1950. gadā. 2001. gadā koris apbalvots ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Atzinības rakstu par kordziedāšanas tradīciju stiprināšanu 4. Starptautiskajā zēnu koru festivāla "Rīgas Doms" koncertos un saņēmis Latvijas Lielo Mūzikas balvu.

Komentāri (41)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu