Kino apskats: "Hloja" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Hloja" (Chloe) ir režisora Atoma Egojana stāsts par kādu pāri, kura attiecībās iestājies ledus laikmets. Abu dzīves ir sakārtotas un izdarīts viss, ko viņi gribējuši sasniegt, - abiem ir ļoti labi apmaksāti darbi, burvīga māja, laba reputācija sabiedrībā un izaudzināts dēls.

Vīra noslēgtība un intensīvā komunicēšana ar  studentiem Katrīnai (Džuliana Mūra) rada aizdomas, ka Deivids viņu krāpj. Tāpēc viņa nolīgst augstas klases prostitūtu vārdā Hloja, lai pārbaudītu, vai Deivs tiešām ir spējīgs uz sānsoļiem. Mēģinot no sabrukuma glābt savas ģimenes attiecības, Katrīna nenojauš, ka avantūra ar jauno un izskatīgo Hloju var novest pie pilnīgi pretēja iznākuma...

Šī filma man atsauca atmiņā tādus erotiskos trillerus no 1990. gadiem kā "Basic Instinct", "Disclosure" u.c. Šajā stāstā ir viss, kas nepieciešams šādas erotiskās spriedzes radīšanai - neuzticēšanās, krāpšana, noslēpumi, dzīve, ar kuru galvenie varoņi netiek galā, seksualitāte un mahinācijas ar cilvēka jūtām.

Jāteic, ka "Hloja" neuzlec augstāk par iepriekšminētajām filmām. Tā noteikti nav norakstāma, bet kaut kur redzētā sižeta līnija un negaidītie pavērsieni mani nepārsteidza. Rūdītākam skatītājam ar nelielām priekšzināšanām jau filmas sākumā nebūs grūtības uzminēt, kā izvērtīsies šis stāsts. Tajā pašā laikā lente ne mirkli negarlaiko un nezaudē savu šarmu. Džuliana Mūra savos 50 gados vēl joprojām ir seksīga un nebaidās no kailskatiem. Viņas izjustais tēlojums būtībā ir kā enerģijas lādiņš visai filmai, jo tieši caur viņas varones prizmu mēs raugāmies uz notiekošo. Katrā no mums sēž kāds velniņš, kas pavedina uz neķītrām domām un darbiem. Tieši tāds arī ir šis stāsts - neķītrs. (Āmen.)

"Hloja"
"Hloja" Foto: publicitātes

Šī filma nav domāta nenobriedušiem prātiņiem, tāpēc turiet īkšķus, lai seansa laikā jums blakus nesēdētu ķiķinoši jaunieši un neizbojātu visu kino skatīšanās smeķi

Intrigu, neuzticības un seksualitātes kokteilis ļoti labi garšo arī 21. gadsimtā. 

Lomās: Julianne Moore, Liam Neeson, Amanda Seyfried.

Autors: mikausis

Vērtējums: 7/10

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu