Mihalkovu tur aizdomās par valsts naudas izšķiešanu (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas Valsts domes deputāts Nikolajs Rjabovs no Komunistiskās partijas lūdzis pārbaudīt, kā ticis tērēts finansējums Ņikitas Mihalkova filmas "Saules nogurdinātie 2" veidošanai, vēsta "Lenta.ru".

Pēc deputāta domām, Mihalkova jaunā filma ir "zemas kvalitātes un antistaļiniska", turklāt tajā tiek "noliegta padomju cilvēku varonība".

Rjabovs paziņojis, ka vēlas zināt, cik daudz valsts līdzekļu iztērēts filmas uzņemšanai un cik daudz no tiem atgriezušies budžetā. Viņš piebildis, ka kinolente "acīmredzami neieņem līdzekļus, kas tika iztērēti tās uzņemšanai", kas ir pašsaprotami, jo tā ir "ideoloģiski vērsta pret visiem, kas cīnījušies ar ienaidnieku", tāpēc skatītāji to nepieņem.

Filma "Saules nogurdinātie. Dieva priekšā" ir godalgotās 1994.gada Mihalkova kinolentes turpinājums. Pagaidām filma ir cietusi milzīgu finansiālu neveiksmi - kamēr tās uzņemšanai tika iztērēti 45-55 miljoni ASV dolāru (24,5-29,9 miljoni latu), kopš iznākšanas uz ekrāniem aprīļa beigās filma Krievijā filma ieņēmusi tikai 7,41 miljonus ASV dolāru .

Filma tiek demonstrēta arī Kannu kinofestivālā, kas norisinās no 12. līdz 23.maijam.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu