Kairiša "Kazimirs un Karolīne" pirmizrāde (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

28.janvārī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Ēdena fon Horvāta komēdijas “Kazimirs un Karolīna” pirmizrāde režisora Viestura Kairiša skatuves versijā, informē teātra pārstāve Inga Vasiļjeva. Titullomās – Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens.

Lugu “Kazimirs un Karolīna” var saukt par krīzes laika mīlestības stāstu. Tā ir viena no viena no spēcīgākajām Eiropas lugām, kas pēdējos gados ieguvusi jaunu, aktuālu skanējumu, atklāj I.Vasiļjeva.

Krīzes laika mīlestības stāsts no 20. gadsimta trīsdesmitajiem gadiem ir viena no spēcīgākajām Eiropas lugām, kas pēdējos gados ieguvusi jaunu, aktuālu skanējumu. Viņš – šoferis, kas tikko zaudējis darbu. Viņa – kantoriste, kas gatava darīt daudz ko, lai darbs būtu un labklājība augtu. Abi varētu turēties kopā un izdzīvot cauri grūtajam laikam, tomēr tas kļūst sarežģīti. Autors lugai devis apzīmējumu “tautas luga”, izrādes darbība notiek karnevāliskā pasākumā „alus svētkos”, kurus pēdējos gados tā iecienījuši arī Latvijas cilvēki. Dzīvesgudrs, smeldzīgs un humora pilns stāsts par mīlestību uz „dzīru krīzes laikā” fona.

Lomās: Mārtiņš Egliens, Dita Lūriņa, Ģirts Jakovļevs, Jānis Skanis, Arno Upenieks, Andris Rūdulis, Ivars Kļavinskis, Uldis Anže, Daiga Gaismiņa, Daiga Kažociņa, Gunta Virkava, Andris Rūdulis, Zane Pērkone, Rolands Samovičs, Valdis Zilveris.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu