Kad Buda vēl nebija Buda

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Jāņa Rozes apgādā" iznācis Dites un Džovanni Bandīni kopdarbs "Kad Buda vēl nebija Buda. Stāsti par Apskaidrotā agrākajām eksistencēm", kurā lasītāji var iepazīties ar "Jatakas" stāstiem, pasakām un fabulām.

Šis pirms apmēram diviem tūkstošiem gadu sastādītais krājums, kurā aprakstīti notikumi no Bodisatvas (nākamā Budas) dažādajām cilvēka un dzīvnieka eksistencēm, parādīti galvenie tikumi un “pareizas” vai “nepareizas” rīcības karmiskās sekas, ir ļoti populārs Āzijā līdz pat mūsu dienām. 

Dite Bandīni (1956) studējusi indoloģiju, reliģiju vēsturi un etnoloģiju. Viņa strādā Heidelbergas Zinātņu akadēmijā, ir rakstniece un tulkotāja.

Džovanni Bandīni (1951) studējis indoloģiju, salīdzināmo reliģijas zinātni un Indijas mākslas vēsturi. Kopš 1987. gada strādā par tulkotāju. Abiem autoriem ir daudz kopīgi publicētu grāmatu.

No vācu valodas tulkojusi Raita Saleniece

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu