2340 gramu atzinības

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaidot šāgada zvaigžņu iedegšanos Spēlmaņu nakts debesīs, taujājām sešu iepriekšējo gadu spožākajām aktrisēm, kur un kā viņas glabā savu Labākās aktrises balvu.

Dažu īpašumā jau ir vairākas šādas skatuves. Kāda no viņām, iespējams, iegūs balvu arī šogad – to uzzināsim 23. novembra vakarā.

Darbā, mājās, teātrī un bārā aktrises ir kopā ar metālmākslinieka Jura Gagaiņa veidoto balvu. Tai ir dzelzs pamats jeb skatuve un dūralumīnijā veidots prožektora gaismas stars, skatuves dēļu grīdas naglas un cerību asns veidots no bronzas.

Nacionālā teātra aktrise LOLITA CAUKA Balvu un labākās aktrises titulu saņēmusi 1998./1999. gada sezonā

"Savu balvu turu darbā – Latvijas Teātra darbinieku savienībā – kā atgādinājumu tam, ka esmu arī aktrise. Ne tikai priekšniece." Ikdienā balva stāv uz aktrises rakstāmgalda, un uz tās – neliela svētbildīte.

Dailes teātra aktrise VITA VĀRPIŅA

Balvu un labākās aktrises titulu saņēmusi 1998./1999. gada sezonā

"Kādreiz balva stāvēja uz klavierēm. Ja kādu dienu profesionāli neveicās tik labi un kāds taujāja, kur palicis talants, tā arī atbildēju – uz klavierēm. Tuvākajās nedēļās pārceļos uz jauno dzīvokli, un tā ir sanācis, ka visas mēbeles vēl nav atvestas, bet balva jau stāv uz palodzes." Aktrise atzīstas, ka šajā sezonā uz nominācijām nav pat cerējusi, jo šogad būtiskākā ir māmiņas loma trīs mēnešus vecam bērniņam. Šogad nominēta kategorijā Labākais aktierdarbs radioteātrī par Klaudijas Prokulas lomu Pilāta evaņģēlijā.

Jaunā Rīgas teātra aktrise SANDRA ZVĪGULE.

Balvu un labākās aktrises titulu saņēmusi 2000./2001. gada sezonā

"Šī fotografēšanās manai labākās aktrises veltei ir kā tāds sālsmaizes pasākums – no vecā dzīvokļa balvu beidzot pārvedu uz jauno, kur tā turpmāk arī stāvēs." Aktrisei balva ir kā atgādinājums par prieku, kuru radīja tās saņemšana. Un to ļoti mīl Sandras kaķene Cika.

Šogad nominēta kategorijā Labākā aktrise par Natālijas Petrovnas lomu izrādē Mēnesis uz laukiem un Katrīnas lomu Līzē Luīzē Jaunajā Rīgas teātrī.

Valmieras drāmas teātra aktrise DACE EVERSA

Balvu un labākās aktrises titulu saņēmusi 2001./2002. gada sezonā.

Aktrise balvu glabā teātrī. "Labi, ka ir šī balva – tas, kurš to noliedz, ir liekulis. Atzinība patīk visiem. Vienkārši cits to vairāk izrāda, cits mazāk."

Nacionālā teātra aktrise VELTA LĪNE Balvu un labākās aktrises titulu saņēmusi 2002./2003. gada sezonā. Ieguvusi arī Spēlmaņu nakts balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā.

Visu nedēļu aktrise gatavojās pieņemšanai pie prezidentes par godu Latvijas valsts svētkiem un aizņemtības dēļ nevarēja pozēt fotogrāfam, tāpēc fotogrāfijā Velta Līne redzama balvas saņemšanas brīdī. Ikdienā aktrise savu balvu glabā Rīgas dzīvoklī.

Velta Līne kopā ar režisoru Oļģertu Kroderu, saņemot balvu 2003.gada Spēlmaņu naktī

Dailes teātra aktrise RĒZIJA KALNIŅA

Balvu un labākās aktrises titulu saņēmusi 1999./2000. un 2003./2004. gada sezonā. Savulaik ieguvusi arī Spēlmaņu nakts balvu kā labākā jaunā aktrise.

"Esmu Teātra bāra krustmāte un visas balvas, kuras saņemu, te arī glabāju." Katrs bāra apmeklētājs pats savām acīm var aplūkot aktrises dzelzī, dūralumīnijā un bronzā veidoto skatuvi.

Šogad nominēta kategorijā Labākā aktrise par Klāras lomu izrādē Klāras sakari, Penelopi Penelope un Diks, Dakteri Striptīzā Dailes teātrī un Hanijas lomu izrādē Vulfa kundzes nebaidos Rīgas Krievu drāmas teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu