Vella kalpi pulcē skatītāju pūļus (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 22. jūlijā, Kuldīgā Raimonda Tigula un Kārļa Anitena mūzikla “Vella kalpi” pirmizrāde pulcējusi pēdējos gados lielāko skatītāju skaitu šajā pilsētā – izrādi noskatījās gandrīz 7000 skatītāju.

Ar grandiozām ovācijām, skatītāju piecelšanos kājās un svētku salūtu, izrādes dalībnieki saņēmuši sen nejustas emocijas un aicina ikvienu uz nākamo izrādi Bauskā.

“Pirmajā ainā Andri, Ērmani un Pēteri ved uz skatuves ar maisiem galvā. Kad maisus norāva, man kaklā iemetās kamols un kājas sāka trīcēt. Par laimi, tajā brīdī man nekas nebija jādzied un jārunā, jo es nezinu, vai būtu to spējis. Acu priekšā bija neaizmirstama aina – skatītāju tūkstoši, kas sūta milzīgu enerģētisku lādiņu. Fantastiska sajūta,” stāsta Intars Rešetins, kurš mūziklā spēlē Andri. Viņam piebalso Sigita Jevgļevska (Cecīlija): “Izrādes visemocionālākajā brīdī, kad mana varone mirst un no Priores (Zane Jančevska) uzzina, ka Andris ir viņas pusbrālis, es nespēju novaldīt asaras. Milzīgajā skatītāju pūlī valdīja pilnīgs klusums. Tajā brīdī es sapratu, ka mūsu izrāde ir sasniegusi savu mērķi – cilvēkos dzirkstīja vienotības enerģija.” Arī tautā populārais komēdiju aktieris Gunārs Placēns, kurš mūziklā spēlē Rīgas birģermeistaru Niklāvu Eki, pēc izrādes atzina, ka mūzikla ideja par vienotību un uzticību sevi ir attaisnojusi: “Izrādes finālā cilvēki cēlās kājās un ovācijas bija skaļākas par mūziku. Tas ir augstākais novērtējums, ko aktieris var saņemt.”

Pirmizrādi Kuldīgā apmeklēja gandrīz 7000 cilvēku. Kā jau iepriekš tika ziņots, mūzikla organizatori ir izsludinājuši savdabīgu sacensību starp pilsētām, kurās notiks izrāde. Pilsētā, kurā “Vella kalpus” noskatīsies visvairāk skatītāju, nākamajā vasarā notiks pirmizrāde “Izklaides producentu apvienības 7” 2006. gada vasaras brīvdabas iestudējumam.

Lai mazinātu rindas pie ieejas izrāžu norises vietās, organizatori aicina apmeklētājus biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs (www.bbb.lv). Nākamā “Vella kalpu” izrāde notiks sestdien, 30.jūlijā, Bauskas pilsdrupu estrādē. Pēc tam “Vella kalpi” dosies uz Saulkrastiem (5.augustā), Alūksni (6.augustā), Smilteni (19.augustā), Rēzekni (20.augustā), Liepāju (27.augustā) un Jelgavu (2.septembrī).

Jauno „Vella kalpu” režisori ir Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis. Horeogrāfi – Lilija un Edgars Lipori. Scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, tērpu māksliniece – Estere Pumpura. Lomās – dažādu paaudžu populāri aktieri un mūziķi: Intars Rešetins (Andris), Artis Robežnieks (Pēteris), Jānis Kirmuška (Ērmanis), Ieva Puķe vai Aīda Ozoliņa (Rūta), Zane Burnicka (Anna), Chilli (Lēne), Sigita Jevgļevska (Cecīlija), Juris Hiršs (Hermans Samsons), Zane Jančevska (Priore), Margarita Vilcāne vai Anna Šteina (Ģertrūde), Gunārs Placēns (Niklāvs Eke), Jolanda Suvorova (Čigāniete), Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Līga Robežniece, Cash (Rīdzinieki), Juris Gornavs (Daniels Rebuss), Normunds Rutulis (Svens Horns), Valdis Pavlovskis (Gustavs Ādolfs), Katrīne Pasternaka (Rīgas uzticības atslēga), Līga Priede (Rīgas mīlestības atslēga) un folkloras grupa “Vilki” (karakalpi). Līdz ar pirmizrādi “Izklaides producentu apvienība 7” sadarbībā ar ierakstu kompāniju “Platforma Records” klajā laidusi arī dubultalbumu – izrādes soundtreku, kurā dzirdama Rīgas skaņu ierakstu studijā tapusī mūzikla CD versija. Izrāžu norises vietās dubultdisks un suvenīrbuklets par izrādes tapšanas gaitu nopērkams par īpašu cenu – 4 latiem.

Atgādinām par vēl kādu jauku tradīciju – ja nedēļā, kad tiek spēlēta izrāde, kādam mūzikla tēlam ir vārda diena, tad ikvienam, kam tāds ir īstais vārds, ieeja attiecīgās nedēļas izrādē ir bez maksas. Bauskā īpašais gods pienākas Cecīlijām, Annām un Rūtām.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu