"Vella kalpi" sāk iekarot skatītāju sirdis (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22.jūlijā, plkst. 21 Kuldīgas pilsētas estrādē ar pēdējos gados vērienīgākā brīvdabas iestudējuma – mūzikla “Vella kalpi” pirmizrādi, kurā bez vareniem kaujas skatiem netrūks ne joku, ne mīlestības un asaru, ceļu pie skatītājiem sāka Rutku tēva tautā iemīļotā stāsta varoņi - trīs brašie Rīgas aizstāvji, viņu daiļās palīdzes, līdzgaitnieki un pretinieki.

Kā jau ziņots iepriekš, mūzikla komponists ir Raimonds Tiguls, libreta autors - Kārlis Anitens. Mūziklā izmantotas arī Raimonda Paula dziesmas no kinofilmām “Vella kalpi” un “Vella kalpi Vella dzirnavās”. Tā kā jauniestudējuma un visiem zināmo kinofilmu sižetiskās līnijas ir atšķirīgas, jaunajā darbā vairāk akcentējot uzticību, mīlestību un vienotību kā galveno ieroci Rīgas aizstāvībai, tad mūziklam dots apakšvirsraksts – Mīlestības un uzticības leģenda.

„Par laimi, gaisā virmo patīkamais satraukums pirms pirmizrādes, un tas nozīmē, ka viss būs kārtībā. Ja šā satraukuma nav, tad nav arī rezultāta,” atzīst viens no galvenās lomas tēlotājiem Intars Rešetins, kurš, vaicāts par sagatavotību lielajam notikumam, uzsver, ka „zobenu cīņu ainās jūtas diezgan droši, vēl tikai esot jāpiestrādā pie ne tik daudz aktieriski, cik tehniski sarežģītajām ainu nomaiņām.”

Arī Priores lomas atveidotāja Zane Jančevska atzīst, ka „satraukums dod apziņu, ka kopīgiem spēkiem patiešām radīta īsta izrāde. Un mīlestība, kas caurstrāvo ikvienu mūzikla tēlu, ir lielisks apliecinājums tam, ka šī slavenā latviešu leģenda par brašajiem Rīgas aizstāvjiem vēl aizvien ir dzīva un aktuāla.”

Jauno „Vella kalpu” režisori ir Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis. Horeogrāfi – Lilija un Edgars Lipori. Scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, tērpu māksliniece – Estere Pumpura. Lomās – dažādu paaudžu populāri aktieri un mūziķi: Intars Rešetins (Andris), Artis Robežnieks (Pēteris), Jānis Kirmuška (Ērmanis), Ieva Puķe vai Aīda Ozoliņa (Rūta), Zane Burnicka (Anna), Chilli (Lēne), Sigita Jevgļevska (Cecīlija), Juris Hiršs (Hermans Samsons), Zane Jančevska (Priore), Margarita Vilcāne vai Anna Šteina (Ģertrūde), Gunārs Placēns (Niklāvs Eke), Jolanda Suvorova (Čigāniete), Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Līga Robežniece, Cash (Rīdzinieki), Juris Gornavs (Daniels Rebuss), Normunds Rutulis (Svens Horns), Valdis Pavlovskis (Gustavs Ādolfs), Katrīne Pasternaka (Rīgas uzticības atslēga), Līga Priede (Rīgas mīlestības atslēga) un folkloras grupa “Vilki” (karakalpi).

Jau rīta pusē Kuldīgas ielās dosies jātnieki un taurētāji, kas pilsētas iedzīvotājus aicinās uz „Vella kalpu” pirmizrādi un viduslaiku stila aktivitātēm divas stundas pirms izrādes. Savukārt pēc izrādes kuldīdzniekus un pilsētas viesus gaidīs zaļumballe kopā ar Gunti Skrastiņu un grupu „No pusvārda”. Ieejas maksa uz visu pasākumu kompleksu maksā tikai 2 lati. Lai pirms izrādes pie ieejas neveidotos cilvēku drūzma, „Izklaides producentu apvienība 7” aicina apmeklētājus biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs.

To, cik kurzemnieki būs dedzīgi teātra mākslas fani, mūzikla organizētāji cer noskaidrot, izsludinot savdabīgu sacensību par lielāko apmeklētāju skaitu starp pilsētām un to tuvākajām apkaimēm, kur paredzētas „Vella kalpu” izrādes, kā galveno balvu tūres noslēgumā kopā ar mūzikla varoņiem pasniedzot īpašu sertifikātu un solījumu - nākamās vasaras jauniestudējuma pirmizrādi sarīkot uzvarētājpilsētā.

Nedēļas nogalē “Izklaides producentu apvienība 7” sadarbībā ar ierakstu kompāniju “Platforma Records” klajā laidīs arī dubultalbumu – izrādes soundtreku, kurā būs dzirdama Rīgas skaņu ierakstu studijā tapusī mūzikla CD versija. Izrāžu norises vietās dubultdisks un suvenīrbuklets par izrādes tapšanas gaitu būs nopērkams par īpašu cenu.

Atgādinām par vēl kādu jauku tradīciju – ja nedēļā, kad tiek spēlēta izrāde, kādam mūzikla tēlam ir vārdadiena, tad ikvienam, kam tāds ir īstais vārds, ieeja attiecīgās nedēļas izrādē ir bez maksas. Tas nozīmē, ka uz Kuldīgas izrādi ieeja par velti, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, gaida visas Marijas, savukārt Bauskā īpašais gods pienākas Cecīlijām, Annām un Rūtām.

30.jūlijā mūzikls tiks izrādīts Bauskā, 5.augustā - Saulkrastos, 6.augustā - Alūksnē, 19.augustā - Smiltenē, 20.augustā - Rēzeknē, 27.augustā - Liepājā,2.septembrī – Jelgavā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu