Rīgā būs Antona Korbijna fotoizstāde (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izstāžu zālē "Arsenāls" no 27. maija līdz 3. jūlijam varēs apskatīt pasaulslavenā fotogrāfa Antona Korbijna fotoizstādi "Mortals" jeb "Mirstīgie", pavēstīja Valsts mākslas muzejā.

Izstādē būs izstādītas ap 140 fotogrāfijas no dažādiem autora darbu cikliem. Mākslinieks pats ieradīsies Rīgā, lai iekārtotu ekspozīciju un piedalītos izstādes atklāšanā.

Korbins daudzviet pasaulē plaši pazīstams kā populāru mūziķu fotogrāfs. Viņš savulaik veidojis videoklipus, mūzikas albumu noformējumus un skatuves dizainu "U2", "Depeche Mode", "R.E.M.", Deividam Bovijam, "Metallica", "Travis", "The Rolling Stones" un citiem pasaulslaveniem mūziķiem.

Slavenais fotogrāfs 30 gadu karjeras laikā iemūžinājis arī daudzus aktierus - viņa kameras priekšā ir stājušies Džonijs Deps, Nikolass Keidžs, Līva Tailere, Klints Īstvuds, Šons Penns, Mels Gibsons, modeles Naomija Kembela, Helēna Kristensena un Kristija Tērlingtona.

Slaveno fotogrāfu pēdējo gadu laikā saista draudzība ar Latviju, jo viņš vairākkārt fotografējis grupu "Prāta Vētra" un veidojis grupas divu pēdējo albumu dizainu.

Fotografējot slavenus māksliniekus – mūziķus, aktierus, rakstniekus un citu kultūras jomu pārstāvjus, viņš izvēlas vienkāršu vidi, pārsvarā izmantojot tikai dabisko apgaismojumu. Viņa veidotajās fotogrāfijās mūsdienu popkultūras elki, kurus pierasts redzēt skatuves spožajā gaismā, redzami atklātāki, nopietnāki, bieži vien apmulsuši, taču pāri visam – cilvēcīgi.

"Mani satrauc, ka es fotografēju vairāk atmosfēru nekā bildēs redzamos cilvēkus. Tādēļ es cenšos būt ļoti iejūtīgs pret cilvēkiem, ko fotografēju," par savām fotogrāfijām teicis autors.

Izstādi rīko Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Valsts Mākslas muzeju un dizaina biroju "Pieci ezeri".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu