Džonija Depa varonis filmā „Meklējot Nekurzemi”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinozvaigzne Džonijs Deps izjūt sevī spēcīgu līdzību ar viņa atveidoto rakstnieku Džeimsu Beriju filmā „Meklējot Nekurzemi” („Finding Neverland”) – abi nespēj pielāgoties vairākumam.

Arī savā karjerā tā vietā, lai pievērstos lomām, kas nodrošina kases panākumus, pēdējā laikā viņš atveido ļaunos varoņus un dīvaiņus, ziņo BBC.

Ekscentriskais rakstnieks, kuru Deps meistarīgi iedzīvinājis uz ekrāna, visu savu dzīvi bijis autsaiders. Arī Holivudas aktieris atzīst, ka jau kopš bērnības neiekļaujas meinstrīmā.

”Es nejutos, it kā es būtu ārpusē, drīzāk es nejutos, ka būtu iekšā,” stāsta Deps. „Es vēroju, kā puikas un meitenes tiecas pēc kaut kā, kas bija populārs, sapņoja kļūt par balles karalienēm un karaļiem, bet es domāju: „Kas par muļķībām. Tās ir pilnīgas blēņas.””

Depa aktiera karjera tiek uzskatīta par vienu no savdabīgākajām Holivudā. Šķiet neiespējami, ka Deps ir kļuvis par tāda mēroga zvaigzni, ņemot vērā viņa piedalīšanos neienesīgās filmās, tēlojot negatīvos varoņus un dīvaiņus. Aktieris ilgi sadarbojies ar neatkarīgo režisoru Timu Bērtonu. Depa jaunākā loma filmā „Meklējot Nekurzemi” atklāj Džeimsa Berija attiecības ar Keitas Vinsletas atveidoto Silviju un viņas četriem bērniem. Depa harismātiskais tēlojums aizrauj kā lielos tā mazos skatītājus un ieved Berija plašajā iztēles pasaulē. Filmas režisors Marks Forsters uzņemšanas laikā Depu saucis par filmēšanas grupas „piekto bērnu”. Aktierim un viņa dzīvesbiedrei – franču dziedātājai Vanesai Paradī – ir divi bērni. Nākamajā kino projektā Deps atkal sadarbosies ar režisoru Timu Bērtonu un turpinās bērnu literatūras tēmu – viņš tēlos Roalda Dāla klasiskās filmas „Charlie and the Chocolate Factory” rimeikā.

Filma „Meklējot Nekurzemi”, kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja Venēcijas kinofestivālā, skatāma no 11.marta kinoteātrī „Coca Cola Plaza”. Deps ir dzimis 1963.gadā Kentuki štatā, ASV. Sākotnēji viņš vēlējās kļūt par rokmūziķi, spēlējis vairākās grupās, tostarp kopā ar Igiju Popu un „The B-52s”. Kino karjeru Deps sāka 1984. gadā, filmējoties šausmu filmā „Nightmare On Elm Street”, pēc diviem gadiem piedalījās Olivera Stouna filmā „Platoon”.

Taču par zvaigzni Depu padarīja televīzija. Kopš 1987. gada trīs gadus Deps atveidoja slepenpolicistu ASV seriālā „21 Jump Street”. 1990. gadā sākās sadarbība ar Timu Bērtonu, kurš uzaicināja viņu Eduarda Šķērroča lomā drūmā pasaku filmā „Edward Scissorhands”. Atzinību izpelnījās Depa sniegums 1993. gada filmā „What''s Eating Gilbert Grape”, kurā viņš spēlēja emocionālu pusaudzi, kas rūpējas par savu pārmērīgi tuklo māti un garīgi atpalikušo jaunāko brāli, kuru atveidoja Leonardo di Kaprio.

Vienu no savām pamanāmākajām agrīnajām lomām Deps nospēlēja Emira Kusturicas 1993.gada filmā „Arizona Dream”. Vēl kopā ar Bērtonu Deps sadarbojies 1994.gadā filmā par jukušo kulta režisoru „Ed Wood”, atveidojot titullomu. 1995.gadā Deps tēloja vīru, kuram dots angļu dzejnieka Viljama Bleika vārds Džima Džarmuša filmā „Dead Man”.

1997.gadā Deps pirmo un pagaidām pēdējo reizi iemēģināja roku režijā, uzņemot filmu „The Brave” - stāstu par indiāni, kuram piedāvā piedalīties šaubīgā filmas projektā.

1999.gadā Deps atkal sastrādājās ar Bērtonu šausmu filmā „Sleepy Hollow”, kā arī kopā ar Žiljetu Binošu spēlēja filmā „Chocolat”. Depa sniegums jaunākajās filmās „Pirates of the Caribbean” un „Finding Neverland” atnesa viņam „Zelta globusa” un britu kinoindustrijas balvu BAFTA nominācijas, par tēlojumu šajās filmās viņš tika izvirzīts arī kā labākais aktieris ASV Kinoakadēmijas balvai „Oskars”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu