Madonna svin ebreju Jaungadu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Madonna trešdien ieradās Iraēlā uz jaunā 5765. gada (pēc ebreju kalendāra) svinībam, ziņo BBC News. Viņa kopā ar ģimeni atlidoja privātā lidmašīnā no Lisabonas, kur vakar notika popdīvas pasaules koncerttūres "The Reinvention Tour" noslēguma koncerts.

Tomēr galvenais Madonnas vizītes mērķis ir garīgais svētceļojums. Viņa vēlas piedalīties kabalistu kongresā, kuru organizē rabīns Filips Bergs. Izraēlā dziedādāja pievienosies diviem tūkstošiem Kabalas ticīgo, kuri ir atbraukuši no 22 pasaules valstīm. Kabalas piekritēju vidū ir daudzas Holivudas zvaigznes. Ebreju Jaungada svinību laikā Madonna kopā ar saviem domubiedriem apmeklēs nodarbības un lekcijas. Jau ziņots, ka Madonna aizrāvusies ar Kabalu, kas ir jūdaisma novirziens, un pat pieņēmusi sev ebreju vārdu Estere. Viņas aizraušanās kļuva zināma sabiedrībai, kad dziedātāja sāka nēsāt uz kreisās rokas sarkanu rokassprādzi – kabalisma piederības zīmi. Pēc viņas šai „modes” ticībai pievienojās arī citas slavenības, kuru vidū ir Britnija Spīrsa un Kortnija Lova. Sava Izraēlas apmeklējuma laikā Madonna gatavojas apmeklēt arī svētvietas Betlēmē, kā arī uzstāties ar runu par samierināšanos izraēliešu un palestīniešu starpā. Lai nodrošinātu kabalistu drošību, mobilizēti divi tūkstoši policistu. Gaidāms, ka Izraēlas tūrisma ministrs Rami Levi, kuru ļoti iepriecinājusi dziedātājas vizīte valstī, svinīgi pasniegs Madonnai senu eļļas lampu un Bizantijas perioda monētu. Palestīniešu aktīvisti savukārt gatavojas protestēt pret to, ka Madonna apmeklē Betlēmes svētvietas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu