Tuvojas jaunās mūzikas festivāls "Arēna 2003"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunās mūzikas festivāls "Arēna" norisināsies no 9. līdz 23.oktobrim Rīgas un Valmieras koncertzālēs un būs veltīts ungāru komponista Ģērģa Ligeti 80 gadu jubilejai.

Šogad "Arēnas" īpašais viesis būs slavenais britu komponists Gevins Braiars (Gavin Bryars) un viņa ansamblis no Lielbritānijas, "Arditi" stīgu kvartets un kamerorķestris "Avanti" no Somijas. Festivāla koncertos liela uzmanība tiks veltīta slavenā komponista Ģērģa Ligeti (Gyorgy Ligeti) daiļradei. Festivāla vadlīnijas arī šogad veido mākslinieciskā padome - komponists Pēteris Vasks, diriģenti Normunds Šnē, Kaspars Putniņš, Sigvards Kļava, muzikoloģe Baiba Kurpniece, Latvijas Radio kora direktors Guntars Ķirsis un komponists Andris Dzenītis. Pirmais festivāls "Arēna" notika 2002.gada rudenī. Tajā skanēja septiņi koncerti. Īpašie viesi bija pasaulslavenais igauņu komponists Arvo Pērts un džeza leģenda Džo Zavinuls. Festivālam piešķirta Kultūras ministrijas prēmija par veiksmīgu konceptuālo risinājumu mūsdienu mūzikas popularizēšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu