Mūzikas akadēmijā diskutē komponisti Perts un Vasks.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunās mūzikas festivāla "Arēna" programmas ietvaros šodien plkst.15 Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks divu pasaulslavenu Baltijas komponistu - igauņa Arvo Perta un latvieša Pētera Vaska diskusija par mūsdienu mūziku.

Kā ziņots, līdz 9.novembrim Rīgā notiek jaunās mūzikas festivāls "Arēna". Festivālu rīko mākslinieciskā padome, kurā darbojas komponists Vasks, diriģenti Šnē, Kļava, Kaspars Putniņš, muzikoloģe Baiba Kurpniece, Latvijas Radio kora direktors Guntars Ķirsis un komponists Andris Dzenītis sadarbībā ar Gētes institūtu, Latvijas Koncertdirekciju un Latvijas Mūzikas akadēmiju. Festivālā piedalās trīs aktīvi jaunās mūzikas interpreti - Latvijas Radio koris, orķestris "Rīgas kamermūziķi" un Rīgas Festivāla orķestris, kā arī vieskolektīvs no Vācijas "Das Neue Ensemble". Festivāla viesis ir Perts, bet festivāla noslēguma koncertā piedalīsies izcilais džeza mūzikas novators Džo Zavinuls no Austrijas. Perta kora mūzikas koncerts būs Sv.Jāņa baznīcā 25.oktobrī plkst.19. Koncertā Latvijas Radio koris Kļavas un Putniņa vadībā atskaņos Perta skaņdarbus "Triodions", "Nodeva valdniekam", "Sieva ar svaidāmo eļļu", "Bet kāds no farizejiem", "Divas lūgšanas", "Pēc uzvaras", "Es esmu īstais vīna koks", "... kurš bija ... dēls". Lielākajai daļai šo sacerējumu teksts ņemts no Mateja, Lūkas un Jāņa evaņģēlija, "Triodiona" teksts ir fragments no grieķu pareizticīgo lūgšanu grāmatas. 1.novembrī plkst.19 Rīgas Domā izskanēs seši Perta skaņdarbi ērģelēm. Festivāla nobeigumā, 9.novembrī plkst.20 Latvijas Nacionālajā operā, Rīgas Festivāla orķestris atskaņos Perta 1963.gadā komponēto "Perpetuum mobile" un 1971. gadā sarakstīto "Trešo simfoniju". Noslēguma koncertā izskanēs arī Zavinula "Donavas simfonija", kurā pasaulslavenais džeza mūziķis centies atainot dzimtās Austrijas vēsturi džeza skaņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu