Zvaigžņu lietus Venēcijā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien tiek atklāts 59.Venēcijas kinofestivāls – viens no visprestižākajiem notikumiem kino jomā, kuru droši var ierindot vienā lauciņā ar Kannām un Berlīnes festivālu, vēsta portāls “Utro”.

Konkursa būtiskākā programmas daļa solās būt visai daudzveidīga, un tāpat kā pagājušajā reizē pīrāgs tiks sadalīts divās daļās – galvenajā, kurā tiks izrādīta 21 filma, un alternatīvajā ar nosaukumu “Pret straumi” (17 filmas). Galvenajā programmā jauno japāņu kino pārstāvēs Takeši Kitano ar darbu “Lelles”, bet “Pilnā aptumsuma” autore poliete Agneška Holanda demonstrēs savu svaigāko veikumu “Džūlija dodas mājās”.

No Lielbritānijas uz Kannām atceļos Stīvena Frīersa “Mīļās, netīrās lietiņas”, kamēr amerikāņu frontē būs vesela slavenību plejāde Džūlijas Teimoras filmā “Frīda” – Selma Hajeka, Džefrijs Rašs, Edvards Molina un Antonio Banderass. Viena no gaidītākajām lietām Venēcijā ir Džūlijas Robertsas un Deivida Duhovnija saspēle tikpat slavenā režisora Stīvena Soderberga veikumā “Full Frontal”. Jau krietni pirms filmas samontēšanas tika mēļots, ka abus kino (un ne tikai) fani varēs redzēt kā no mātes miesām nākušus, tomēr šis fakts it kā ir atspēkots – šādi kadri no filmas tikuši izgriezti. No festivāla mājinieku puses šoreiz atrādīsies Patriss Lekonts un “Cilvēks no vilciena”.

Tikmēr satraukums jau valda arī pie kinoteātru kasēm, kurās tūlīt būtu jāparādās biļetēm uz angļu režisora Sema Mendesa (viņa kontā “Amerikāņu skaistums”) jauno filmu “Drošā nāvē”. Aktieru ansamblis ir vairāk nekā iespaidīgs, un varam jau gaidīt no N. Naumaņa trīslitru burku ar komplimentiem – Toms Henks, Pols Ņūmens un Džūda Lovs. Bez komentāriem. Slaveno režisoru rindu turpina mums labi pazīstamais krievs Andrejs Končalovskis ar savu plaši izreklamēto “Muļķu māju”, bet vēl no kaimiņvalsts piedalīsies arī Sergejs Bodrovs ar darbu “Lāča skūpsts”.

Atšķirībā no festivāla tradicionālās norises ir arī jaunievedumi. Tā, piemēram, nebūs slavenību gājiena pa 60 metrus garo, sarkano celiņu. Pie kinozālēm šoreiz spīdekļi tiks pievesti limuzīnos. Izrādās, ka tās nav aktieru augstprātības vai nepieejamības sekas, bet tieši otrādi – tas tiek darīts, lai ēnā nepaliktu mazāk slavenas personas. Toties tagad zvaigžņu aktieri un kinodīvas paši varēs lemt, kur, kam un kādos apstākļos sniegt intervijas un dalīt autogrāfus.

Venēcijas festivāla galvenā balva ir 50 000 eiro, bet piecreiz mazāka summa pienāksies par labāko debiju. Pasākuma piecās programmās kopumā tiks parādītas 143 filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu