Deivida Linča “Malholandas ceļš” Rīgā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz Latvijai beidzot nonākusi skandalozā režisora Deivida Linča fascinējoši šokējošā drāma - psiholoģiskais trilleris “Malholanda ceļš” ("Mulholland Drive"). Šo filmu, sākot ar šo piektdienu, 5. aprīli, būs iespējams noskatīties “Kino 52”.

Diemžēl visiem kino gardēžiem, kuri vēlas ļauties Deivida Linča hipnozes seansam, jāsamierinās, ka katru dienu būs tikai viens seanss pulksten 21. Lomas atveido Naomi Vatsa, Laura Heringa, Džastins Tero, Skots Vulfs, Roberts Foresters un citi. Filma godalgota par labāko režiju 2001.gada Kannu kinofestivālā, Francijas prestižo "Cēzara" balvu pasniegšanas ceremonijā tika atzīta par labāko ārzemju filmu. Amerikas kino kritiķu asociācija Deivida Linča „Malholanda ceļu” atzina par 2001.gada labāko meistardarbu. Deivids Linčs par darbu šajā filmā tika nominēts 2002.gada „Oskara” balvai kā labākais režisors. Filmas sižets ir šāds. Naktī uz Malholanda ceļa notiek satiksmes negadījums. Rita cieš avārijā un notikuma vietā attopas ar rokassomiņu, kaudzi naudas un dīvainu atslēgu. Jaunā aktrise Betija, kas nupat ieradusies veidot savu karjeru Holivudā, nejauši atrod Ritu savā viesu namā Sansetas bulvārī. Kopīgiem spēkiem sievietes cenšas saprast, kas liktenīgajā naktī notika uz Malholanda ceļa. Tikmēr kādā studijā jauns režisors cenšas kontrolēt savas jaunās filmas uzņemšanu, cīnoties ar alkatīgajiem producentiem. Viņam ir vajadzīga jauna galvenās lomas tēlotāja, jo iepriekšējā kandidāte mistiski ir pazudusi. Liktenīgas kaislības savij varoņus sirreālā un baisā notikumu virpulī…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu