Pasaules mūziķi rīko protesta koncertus pret ierakstu industriju.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tādi mūziķi kā Eltons Džons, "No Doubt" un "Eagles" kopā ar citiem nolēmuši uzstāties piecos atsevišķos koncertos "Grammy" mūzikas balvu pasniegšanas priekšvakarā, protestējot pret ierakstu industrijas centieniem piesavināties mākslinieku autoratlīdzību.

Visi šie mākslinieki ir Ierakstu mākslinieku savienības biedri. Vairāk nekā 100 izklaides darbiniekus pārstāvošā organizācija 26.februāra koncertiem ir rezervējusi piecas skatuves Losandželosā. Koncertos tiks piedāvāta dažādu stilu mūzika - pops, alternatīvā mūzika, "rhythm&blues", smagais roks un kantrimūzika. Ienākumi no koncerta biļetēm tiks izlietoti cīņā ar lielākajām ierakstu kompānijām, kuras liedzoties dalīties ar mūziķiem ierakstu ienākumos. "Ir pienācis laiks māksliniekiem pārņemt kontroli pār saviem darbiem un to, kā tie tiek pasniegti mūsu faniem," izteicies grupas "Offspring" dalībnieks Deksters Holands. Citu akcijas dalībnieku vidū ir arī Billijs Džoels, Šerila Krova, Stīvijs Nikss, "Weezer", "Dixie Chicks" un Ozijs Osborns. Gaidāms, ka tuvākajās nedēļās savu klātbūtni pieteiks vēl vairāki mākslinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu