Howie B “Folk”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kurš cilvēks, kas nedaudz interesējas par mūziku, gan nav ievērojis Howie B vārdu? Visbiežāk pats mūziķis strādā kā producents un palīdz albumus izdot citiem, bet šī ir tā reize, kad viņš atkal ir nolēmis izlaist pats savu albumu.

Kas tad ir Howie B? Viņš ir Hovards Bernšteins, producents, kurš mitinās vienā no Skotijas skaistākajām pilsētām, Glāzgovā. Deviņdesmito gadu vidū viņš bija pazīstams kā trip-hop mūzikas stila izpildītājs, kurš strādāja kopā ar tādiem mūziķiem kā Tricky, Soul 2 Soul, Massive Attack, Goldie un Siouxsie And The Banshees. Jums liekas, ka tas ir nieks? Tas ir tikai sākums. Howie B saprata, ka ir vajadzīgs un noderīgs gan jauniem, gan jau pieredzējušiem un populāriem mūziķiem. Viņš radīja pats savu mūzikas izdevniecību “Pussyfoot Records” un sāka strādāt ar visdažādākajiem mūzikas projektiem un ļoti daudziem talantīgiem mūziķiem. Howie B nekad nav noliedzis, ka savulaik ir ietekmējies no tāda mūziķa kā Brian Eno. Deviņdesmito gadu beigās mūziķu saraksts, ar ko Howie B ir strādājis, līdzinājās dzeņa vēderam - tikpat raibs. Šajā sarakstā ir atrodami tādi mūziķi kā Bjork, U2, Annie Lennox, Simply Red, New Order, Everything But The Girl un pat Lučāno Pavaroti. Kā nozīmīgākais Howie B veikums ir jāmin darbs ar “Passengers” projektu. Howie B vienmēr ir asociējies ar modernu mūziku, lielākajā daļā gadījumu tā ir bijusi augstas kvalitātes popmūzika. Dzirdot šā izpildītāja vārdu, liekas, ka tūliņ sekos spraiga, ritmiska un dzīvespriecīga mūzika, bet jāatceras, ka šim mūziķim jau trešais gadu desmits iet uz beigām, un ir iespējams, ka viņam visa šī modernā popmūzika jau ir līdz kaklam. “Folk”- vientuļa pilsētele, kurā dzīvo pāris dīvaini tērpti ļautiņi. Albuma noformējumā var iepazīties ar šo vientuļo pilsētiņu un apskatīt visai dīvainos kungus, bet internetā jums ir iespējams šo iepazīšanos veikt vēl tuvāk. Jūtams, ka šajā albumā Howie B aizskar pats savas vientulības stīgas un pievēršas mistiskai mūzikai, kuras pamatā ir vienkāršs motīvs, vienkārši ritmi un folkmūzikas elementi. Folkmūzikas? Jā, tā jau tagad ir kļuvusi par modes lietu. Savādi gan ir tas, ka albumā redzamā pilsētiņa un daba pilnīgi noteikti ir Skotija, bet vietām dzirdami diezgan austrumnieciski motīvi. Lai arī cik primitīva un nepiesātināta mūzika tiek izmantota, vokāli ir spīdoši. Šajā albumā Howie B ir piesaistījis ļoti daudzus dažādus talantīgus vokālistus, kas padara albumu interesantu un baudāmu. Šis albums ir jāklausās viss kopā, tas līdzinās rokoperai, kuras temats ir kaut kas starp dzīvi, sabiedrību un vientulību. Albums liek aizdomāties un paklusēt. Iesaku to klausīties vienatnē, vērojot, kā lietus lāses saviļņo peļķu gludo ūdens virsmu. Ja šo mūziku klausīsieties kompānijā, tad ir tikai divas iespējas: jūs sarunu laikā neievērosiet mūziku, vai arī ievērosiet mūziku un sarunas apklusīs pašas no sevis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu