“Gladiators” saņem 5 BAFTA balvas.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Senās Romas laiku episkā lente “Gladiators” izpelnījusies visvairāk atzinības galvenās britu kino balvas pasniegšanas ceremonijā, labākās filmas nosaukumu ieskaitot.

Režisora Ridlija Skota gladiatoru drāma Britu Kinoakadēmijas izpratnē tika atzīta par labāko visās galvenajās kategorijās, un gluži kā “Oskaru” nominācijās, tā tikai par vienu kategoriju apsteidza austrumcīņu metaforu “Tīgeris un drakons”. Īpašu sajūsmu britu publikā izraisīja fakts, ka par labāko vīriešu lomas tēlotāju Londonā atzina padsmitgadīgo Džemiju Bellu – Billija Eliota lomas atveidotāju tāda paša nosaukuma drāmā. Pateicības runā apmulsušais Eliots neaizmirsa pateikties arī gladiatora tēlotājam Raselam Krovam, Tomam Henksam, Džofrijam Rašam un Maiklam Duglasam, kurus viņš apsteidza. Pirmoreiz BAFTA balvas tika pasniegtas mēnesi pirms Amerikas Kinoakadēmijas balvu ceremonijas, un vakaru vadīja pazīstamais aktieris un režisors Stīvens Fraijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu