Eminems un U2 iegūst trīs "Grammy" balvas .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skandalozi slavenais reperis Eminems trešdien ieguva trīs "Grammy" balvas un, cenšoties uzlabot savu sliktā puikas tēlu, ceremonijā uzstājās duetā ar Eltonu Džonu. Tomēr balvu par labāko albumu Eminenam neizdevās iegūt - to saņēma "Steely Dan".

Detroitā dzimušais dziedātājs saņēma balvas par labāko repa soloizpildījumu un labāko repa grupas izpildījumu, kā arī par labāko repa albumu. Tajā pašā laikā ārpus ēkas Losandželosā geju tiesību aizstāvētāji un feministes protestēja pret viņa dziesmu vārdiem, kuros viņš vēršas pret gejiem un sievietēm un veicina vardarbību. Viņiem līdzās protestēja interneta mūzikas lapas "Napster" atbalstītāji, mudinot mūzikas industriju pieņemt "Napster" piedāvājumu nomaksāt vienu miljardu ASV dolāru, lai apturētu tiesas procesu, kas varētu draudēt ar lapas slēgšanu. Arī īru grupa U2 ieguva trīs balvas - par gada labāko dziesmu un ierakstu tika atzīta "Beautiful Day", kas ieguva arī balvu par roka grupas vai dueta labāko izpildīto dziesmu. Stings ieguva balvu kā labākais izpildītājs vīrietis par dziesmu "She Walks this Earth", un Meisija Greja ar dziesmu "I Try" tika atzīta par labāko sieviešu konkurencē. Veterāni "Steely Dan" par ""Two Against Nature" saņēma vienu no galvenajām balvām - "Gada albums", šīs albums tika atzīts arī par labāko popmūzikas albumu, bet dziesma "Cousin Dupree" atzīta par labākā popdziesmu. Par labākajiem deju mūzikas izpildītājiem tika atzīti "Baha Men" ar singlu "Who Let The Dogs Out". Šerila Krova ieguva balvu kā labākā sieviešu rokmūzikas izpildītāja, savukārt Lenijs Kravics ieguva balvu kā labākais vīriešu rokmūzikas izpildītājs. Par pagājušā gada labāko rokmūzikas albumu tika atzīts "Foo Fighters" "There Is Nothing Left to Lose". "Destiny''s Child" ieguva balvu par labāko rhythm&blues dziesmu. "Grammy" balvas tiek pasniegtas 100 kategorijās, tajā skaitā arī par labāko polkas albumu un labāko literāra darba lasījuma ierakstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu