Galerijā "Daugava" Aijas Jurjānes "Jaunības avots"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aija Jurjāne. Gleznotāja un viņas sirmā mācekle. 1997. Audekls/akrils. 73,5x100
Aija Jurjāne. Gleznotāja un viņas sirmā mācekle. 1997. Audekls/akrils. 73,5x100 Foto: publicitātes

Galerija "Daugava" (Ausekļa ielā 1) aicina interesentus uz Aijas Jurjānes (1944 - 2015) izstādes „Jaunības avots.” atklāšanu. Tā notiks 17. aprīlī no plkst. 17:00 līdz 19:00. Izstāde būs apskatāma līdz 18. maijam.

Atzīmējot mākslinieces Aijas Jurjāne 75 gadu dzimšanas dienu "Galerijā Daugava" būs iespēja skatīt viņas darbus un reflektēt par mākslinieka iedvesmas avotiem. Ekspozīcija iecerēta kā liecība viņas atstātajam radošajam mantojumam un - redzamajam un arī ne tik viegli taustāmajam. Tam, kas turpina dzīvot ne tikai viņas atstātajos darbos, bet arī viņas bērnos, skolniekos, kolēģos un laikabiedros.

Aija Jurjāne. Gleznotāja un viņas sirmā mācekle. 1997. Audekls/akrils. 73,5x100
Aija Jurjāne. Gleznotāja un viņas sirmā mācekle. 1997. Audekls/akrils. 73,5x100 Foto: publicitātes

Aijas glezniecība liecina un apliecina vērtības, par kurām viņa iestājusies 40 gadus pasniedzot glezniecību un kompozīciju Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā un par idejām, kuras attīstījusi savā glezniecībā. Par spēku, spēju un virtuozitāti, kas attīstījusies kā neatlaidīgs ikdienas vērojums un mākslinieka liecība. Tā vainagojusies ar personīgu un neatkārtojamu rokrakstu sava laika un sabiedrības kontekstā. Savā "vienas dienas darbu skatē”, atzīmējot 70 gadu dzimšanas dienu kolēģu un ģimenes lokā galerijā “Istaba” Aija Jurjāne pašironiski smaidot teica: “Redziet, es sevi nemeklēju.”

Taču katram, kam ir dota spēja redzēt, Aijas glezniecība var dot “atradumus” - atklājot atpazīstamās lietās, situācijās un cilvēkos daudz kaut ko vairāk par ikdienu. Smelties apliecinājumu kustībai, krāsai un dzīvei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu