RIGA IFF apbalvošanas ceremonija – ne tikai profesionāļiem, bet arī skatītājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) pirmo reizi tā desmit gadu pastāvēšanas vēsturē aicina skatītājus klātienē piedzīvot RIGA IFF AWARDS – apbalvošanas ceremoniju jeb festivāla konkursu kulmināciju.  

Svinīgā balvu pasniegšana norisināsies RIGA IFF galvenajā mājvietā – kinoteātrī Splendid Palace – 21. oktobrī, festivāla pirmspēdējā dienā. Ceremonija sāksies plkst. 20:30 (ierašanās no plkst. 20:00).

Foto: Publicitātes foto

Dalībai Latvijas lielākajos kino svētkos un RIGA IFF konkursos kopumā tika iesniegti vairāk nekā 2000 darbu pieteikumi.

Pēc rūpīga atlases komisiju darba septiņās kategorijās izvēlēti 84 kino darbi, kas nodoti vietējo skatītāju un festivāla žūriju vērtējumam.

Apbalvošanas ceremonijas režija uzticēta jaunajiem aktieriem un režisoriem Gerdam Lapoškam un Matīsam Ozolam, bet to vadīs Dailes teātra un kino aktieris Kaspars Dumburs.

Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 12. oktobrī ar bravūrīgās kungfu komēdijas “Neredzamā cīņa” Baltijas pirmizrādi sāksies ne tikai RIGA IFF desmitgades svinības, bet arī viena no festivāla centrālajām skatēm – RIGA IFF Pilnmetrāžas filmu konkurss.

Tā ietvaros festivāla jubilejas sezonā par godalgu un naudas balvu 4000 EUR vērtībā sacentīsies astoņas Baltijas jūras reģiona un Ziemeļvalstu filmas, kas drosmīgi piesaka pārmaiņas un aktuālās noskaņas reģiona kino ainavā, vienlaikus piedāvājot dažādu vienas jūras pušu un kardināli atšķirīgu kino skolu, tradīciju, ekrāna valodas risinājumu un redzējumu pretnostatījumu.

Centrā – festivāla RIGA IFF mākslinieciskā direktore Sonora Broka
Centrā – festivāla RIGA IFF mākslinieciskā direktore Sonora Broka Foto: Publicitātes foto

Apbalvošanas ceremonijā tiks paziņoti arī labākie īsmetrāžas kino darbu veidotāji. Šogad RIGA IFF Starptautiskā īsfilmu konkursa skatē četros seansos tiks izrādītas 24 īsfilmas, bet Nacionālais īsfilmu konkurss īpašā seansā pulcēs 10 Latvijas kino veidotāju pirmizrādes. Izvēlētie īsās formas darbi pretendē ne tikai uz festivāla godalgu un naudas balvu, bet arī kandidatūru Eiropas Kino akadēmijas balvai “Eiropas īsfilma 2024”.

Kadrs no grupas "alejas" mūzikas video dziemai "ŪDENSVĪRS"
Kadrs no grupas "alejas" mūzikas video dziemai "ŪDENSVĪRS" Foto: Publicitātes foto

Konkursā par RIGA IFF apbalvojumu un 1000 EUR godalgu sacentīsies arī 16 mūzikas videoklipi no Baltijas valstīm, kurus vērtēs piecu mūzikas, kino un radošās nozares profesionāļu žūrija. RIGA IFF Baltijas mūzikas video konkurss un tā seanss Splendid Palace Lielajā zālē ir unikāls notikums Baltijas valstu mērogā, kura ietvaros tiek izvērtēti spilgtākie aizvadītā gada pieteikumi mūzikas videoklipu jomā.

Skatītāji ir aicināti kopīgi godināt laureātu sasniegumus 21. oktobrī plkst. 20:30 (ierašanās no plkst. 20.00) kinoteātrī Splendid Palace. Biļetes uz RIGA IFF Apbalvošanas ceremoniju var iegādāties festivāla mājaslapā vai “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās.

No 12. līdz 22. oktobrim, atzīmējot festivāla desmitgadi, RIGA IFF skatītājiem piedāvās starptautiski atzītus, izmeklētus pilnmetrāžas un īsmetrāžas kino darbus, kas izgaismo aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus. Profesionālu vietējo un ārvalstu kuratoru komandas veidotā programma tiks izrādīta 11 dienu garumā kinoteātros “Splendid Palace” un “Forum Cinemas” Rīgā un daļa programmas filmu būs skatāma arī tiešsaistē visā Latvijā. Paralēli noritēs arī pasākumu programma nozares profesionāļiem, kā arī publisku pasākumu kopums plašākai sabiedrībai.

RIGA IFF galvenais partneris – mediju un tehnoloģiju uzņēmums “Tet”. Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa – MEDIA”, Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu