A.Hermanis par «Live Fest», «Remix» un «oldies rock» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau otro gadu Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē šonedēļ (30.jūnijā) norisinās mūzikas festivāls «Live Fest 2013». Šogad tā ietvaros uzstāsies labi pazīstamas Latvijas rokgrupas - «Linga», «Remix», «Zig Zag», «Colt», «Satellites LV» un Igors Novikovs, kā arī īpašie viesi - britu grupa «Animals and Friends». No oriģinālā «Animals» sastāva šajā grupā muzicē bundzinieks Džons Stīls (John Steel). Pieredzējušais «Remix» ģitārists Aivars Hermanis portālam TVNET atklāj, kāpēc «Remix» ir nolēmis piedalīties šajā festivālā, kā arī dalās atmiņās par laiku, kad pirmo reizi dzirdējis leģendāro britu grupu «The Animals».

Par dalību festivālā

«Piekritām piedalīties, jo festivāls tiek rīkots, atzīmējot festivāla producenta Ojāra Grasmaņa 50 gadu jubileju. Esam ar Ojāru sadarbojušies «Remix» 2007. gada koncerta Dzintaru koncertzālē sarīkošanā,» skaidro Hermanis, kas kopā ar Grasmani ir producējis arī vairākus pašmāju mūzikas ierakstus.

Festivālā Hermanis sola labāko grupas hitu izlasi: «Spēlēsim «Remix» populārās dziesmas - «Meitenei kafejnīcā», «Dzeltenās kurpes» u.c.»

«The Animals»

Grupa «The Animals» Aivaram Hermanim no jaunības dienām asociējas pirmkārt ar singlu «House of the Rising Sun» (1964.gads), ar ko grupa iekaroja gan ASV, gan Apvienotās Karalistes topus.

«Dziesma gan nav grupas komponēta, - tā ir tautas dziesma, bet tieši «The Animals» aranžējumā (aranž. Alan Price) un izpildījumā tā iekaroja milzu popularitāti un kļuva par klasisku rokhitu visā pasaulē.

Kad sāku spēlēt ģitāru, tieši šī dziesma bija viena no pirmajām, kurai iemācījos nospēlēt akordus…

Kaut arī objektīvu apstākļu dēļ grupas sastāvā draugu būs vairāk nekā oriģinālo dalībnieku, «The Animals» ir pasaules rokmūzikas dzīvā leģenda,» uzsver Hermanis.

Par festivāla formātu - roka leģendas

«Pasaulē šāds veco mūziķu formāts tā arī tiek dēvēts - «oldies rock». Parasti jau tiek pieņemts, ka roks un popmūzika ir jaunu cilvēku izklaide, tomēr arī cilvēki gados, kad bērni jau izauguši, uz darbu vairs nav jāiet, vientulību mēdz kliedēt, atceroties jaunības laikus - «kad zāle vēl bija zaļāka un saule spīdēja spožāk»,» nosmej Hermanis.

«Īpaši tas attiecas uz hipiju laiku paaudzi.

Rokmūzika pagājušā gadsimta pēdējos gadu desmitos jauno cilvēku dzīvē ieņēma ļoti nozīmīgu vietu.

Šodien, pusmūžā klausoties jaunības laiku mūziku, tā palīdz atsaukt atmiņās jaunības laiku notikumus - pirmo mīlestību, pastrādātās ēverģēlības u.tml. pozitīvas emocijas. Šādos «oldies» mūzikas festivālos ir iespēja satikt vecos draugus (kuri vēl dzīvi...) un kavēties patīkamās atmiņās. Tas ir tas «mārketinga» kods, kādēļ tiek rīkoti šāda formāta festivāli!» uzskata ģitārists.

«Šāda formāta dzīvotspēju apliecina ik pāris gadus rīkotie «Remix» koncerti, kas joprojām spēj pulcēt vairākus tūkstošus cilvēku lielu auditoriju. «Remix» nav aktīva grupa. Vienīgi kādu radio rotācijā vēl ir dzirdami grupas vecie hiti. Sabiedrisko attiecību, reklāmas, mārketinga grupas zīmola uzturēšanai pēdējās desmitgadēs nav bijis pilnīgi nekāda. Vienīgi pirms retajiem koncertiem kāda afiša un reklāmas džingls. Neskatoties uz to, Dzintaru koncertzālē pilna gan 2007. gadā, gan 2009. gadā. Arēnas Rīga amfiteātris pilns divas reizes pēdējos trīs gados. Tas viss, pateicoties tikai un vienīgi atmiņām un kodam, ko minēju iepriekš.»

Biļetes pārdošanā uz festivālu «Live Fest 2013» iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv un «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā.

www.livefest.lv

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu