«Splendid Palace» Berlīnes kinofestivāla programmas filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinoteātrī «Splendid Palace» no 27. oktobra līdz 2. novembrim notiks šī gada Berlīne Starptautiskā kinofestivāla programmas filmu seansi, informē Gētes institūta Rīgā programmu koordinatore Antra Balode.

Kino nedēļu 27. oktobrī plkst.18 ievadīs Vācijas Kino balvu ieguvusī Evi Goldbrunneres un Joahima Dolhofa filma «Acu augstumā». Tās stāsts ir par bērnu namā dzīvojošo Mihiju, kurš atrod norādes par savu bioloģisko tēvu, taču satikšanās brīdī atklājas, ka vīrietis ne mazākā mērā neatbilst zēna iztēlotajam tēva tēlam. Filma parāda garo ceļu, kas veicams Mihijam, līdz viņš pats un, galvenais, savu draugu priekšā, spēj pieņemt tēvu tādu, kāds viņš ir.

Simona Ferhēvena filmas «Laipni lūgti pie Hartmaņiem!» seanss notiks 28. oktobrī plkst.18. Filma stāsta par turīgu Minhenes ģimeni, kas uzņem pie sevis patvēruma lūdzēju no Āfrikas. Līdz ar viesa ierašanos Hartmaņu namā ātri vien sākas virkne vētrainu sarežģījumu un nesaprašanos. Komēdija ir temperamentīgs satīras un nopietnības sajaukums, kas prasmīgi spēlējas ar mūsu aizspriedumiem pret svešo.

Savukārt 30. oktobrī plkst.20.15 būs skatāma Andresa Feiela filma «Boiss». «Jozefs Boiss bija pirmais vācu mākslinieks, kuru ar personālizstādi godināja «Gugenheima» muzejs Ņujorkā, tikmēr Vācijā viņa daiļrade dažreiz vēl aizvien tiek uzskatīta par «visu laiku dārgākajiem lielgabarīta atkritumiem«. Boisa paplašinātais mākslas jēdziens ietiecas līdz pat šīlaika aktuālo sociālo, politisko un morālo diskusiju būtībai,» pauda Balode.

Tāpat kino nedēļas programmā iekļauta Kristiana Švohova filma «Paula», Svena Tadikena «Svētlaime», Larsa Heninga «Gada Nogale» un Ankas Mirunas Lezereskas kinolente «Ceļojums kopā ar tēvu».

www.splendidpalace.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu