«Celies augšā, nāc man līdzi» pirmizrāde jau drīzumā «Vasarnīcā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Horeogrāfi Krišjānis Sants un Ēriks Ēriksons, turpinot sadarbību, radījuši jaunu laikmetīgās dejas izrādi «Celies augšā, nāc man līdzi», kur komandai pievienojusies arī lietuviešu horeogrāfe un dejotāja Ieva Gaurilčikaite. Pirmizrāde jau 30. augustā.

«Celies augšā, nāc man līdzi» ir rindiņa no tautasdziesmas versijā, kādā autori to pirmoreiz dzirdēja. «Celies augšā, nāc man līdzi» ir laikmetīgās dejas izrāde, kurā fiziskā robeža starp cilvēkiem tiek ģeometriski pārdefinēta un kopā sanākšana kļūst par iemeslu svinībām. Horeogrāfi darbu pie izrādes sāka, interesējoties par varas struktūrām sabiedrības grupās un nonākot pie Vecās derības stāstu pētniecības. Izrāde ir septiņu stāstu kolāža, kur kustību, skaņas un dramaturģiskais materiāls veidots kā estētiskas atbildes uz konceptuāliem jautājumiem. «Celies augšā, nāc man līdzi» ir izrāde par pasaules atiestatīšanu, kura atklājas noskaņu līmenī caur ķermeni un telpu.

Krišjānis Sants ir beidzis Latvijas Kultūras akadēmiju un prestižo Beļģijas dejas skolu P.A.R.T.S. un šobrīd aktīvi darbojas laikmetīgajā dejā Latvijā un Eiropā. Krišjāni interesē veidi, kā ritmiskos folkloras ornamentus, dziesmas un rotaļu kodus pārcelt kustībā. Zviedru dejotājs un horeogrāfs Ēriks Ēriksons karjeru skatuves mākslās sāka ar akrobātiku un breika deju. Pēc P.A.R.T.S. absolvēšanas Ēriks turpina strādāt Eiropā, sadarbojoties ar ievērojamiem horeogrāfiem, un savos darbos pēta vizuālās, taustes un kinestētiskās uztveres iespējas. Ieva Gaurilčikaite ir lietuviešu dejas māksliniece, kas profesionālo izglītību ieguvusi Skotijā un Izraēlā. Kopš2016. gada Ieva dzīvo un studē Latvijā. Mākslinieci interesē dziļu un personīgu attiecību veidošana uz skatuves, un savos darbos viņa lauž ierasto distancētību starp mākslinieku un skatītāju.

Radošā kultūras un mākslas telpa «Vasarnīca»

VEF kvartāla pārstāvji stāsta: «Projekta mērķis ir veicināt jaunrades procesu attīstību pilsētvidē, kā arī sniegt iespēju radošo jomu pārstāvjiem realizēt savas kreatīvās idejas, apdzīvojot VEF kvartāla industriālo kultūras un mākslas telpu «Vasarnīca». Laikmetīgās dejas izrāde lieliski mijiedarbojas ar VEF kvartāla industriālo vidi. Patiess gandarījums, ka izcili horeogrāfi to novērtē.»

Radošas iDEJAS dzīvo VEFā!

Pirmizrāde 30. augustā plkst.18:45 VEF kvartāla radošajā kultūras un mākslas telpā «Vasarnīca», Ūnijas ielā 8.

Ieeja par ziedojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu